Vágólapra másolva!
Kuznyecov Szergej az ötödik fordulót követően vette át a DVTK irányítását, és már fordulókkal a bajnokság vége előtt előbb feljutást, majd bajnoki címet ünnepelt csapatával. A szakemberrel a hátunk mögött hagyott idényről és a következő élvonalbeli bajnokságról beszélgetett a DVTK Média.

Kuznyecov Szergej 2022. augusztusának végén érkezett Diósgyőrbe, és szerinte teljesítették a maguk elé kitűzött célokat.

- nyilatkozta Kuznyecov a DVTK Médiának.

A szurkolók újra boldogok Diósgyőrben Forrás: DVTK Facebook oldala

A Diósgyőr edzője szerint jó idényt zártak.

- mondta el a borsodiak edzője. Ügyesek voltak a játékosok, elfogadták, és gyorsan megtanulták az a játékfilozófiát, amit kértem tőlük.

Azért tartom fontosnak ezt kiemelni, mert ilyen mentalitású játékosokból állnak a sikeres csapatok - árulta el Kuznyecov.

Az edző szerint nem fognak változtatni a stíluson Forrás: DVTK Facebook oldala

A Diósgyőr edzője pontosan tudta, hogy milyen játékot szeretnél játszatni a DVTK-val. "Ez egy hosszú folyamat eredménye, ami már játékoskoromban elkezdődött, majd a visszavonulásomat követően is sokat kellett tanulni.

- nyilatkozta Kuznyecov.

Az edző elmondása szerint az átigazolási időszak hajrájában még néhány játékossal tovább erősítették a keretet, és télen is tudtak azokba a pozíciókba igazolni, ahol szükségét érezték. " Valódi középcsatár helyett hamis kilencessel álltunk fel. Vagy éppen az eredetileg szárnyvédő Medgyes Sinant többször használtuk balszélsőként is, mert láttuk, hogy a pontos passzai mellett megfelelően lép be azokba a zónákba, amit elvárunk az ezen a poszton játszóktól" - árulta el a szakember.

Edzésen a diósgyőri játékosok Forrás: DVTK Facebook

Támadásban 4-3-3-as felállásban játszott egész évben a DVTK, időnként mégis egészen másként nézett ki a csapat játéka.

Több mérkőzésen is 70 százalék fölötti arányban birtokoltuk a labdát, ami önmagában nem érdem, de kiváló visszajelzést adott arról, hogy meg tudjuk valósítani az eltervezett taktikát - mondta el Kuznyecov.

A mérkőzések nagy részét a második játékrészben nyerte meg a Diósgyőr, az első félidőben 31, a szünet után pedig 48 gólt szerzett a DVTK.

Ami a gólok számát illeti, világtendencia,

Nem is kell sokat bizonygatni ennek az igazságát, hiszen akkor már fáradtabbak a lábak, fogy az oxigén, teljesen érthető módon sokkal több a hiba, amire le lehet csapni - mondta el a Diósgyőr edzője

A játékosok között kiváló az összhang Forrás: DVTK Facebook

"A siker legnagyobb része a játékosokat illeti, közülük azonban nem is szeretnék senkit sem kiemelni, mert mindenki kivette a részét belőle. Éhesek voltak a jó játékra, az eredményre, és a végső sikerre. Az érkezésem után gyorsan elfelejtettek mindent, ami korábban történt, és csak előre figyeltek.

- fejtette ki az edző. " Nyáron sok minden megváltozik, még azoknál a csapatoknál lesz némi játékosmozgás, akik sikeresen szerepeltek. A többieknél pedig ki tudja, hány helyen kezd új edző, vagy a éppen a régi mester milyen új taktikai elképzeléssel próbál a következő bajnokságban sikeresebb lenni. Majd ahogy közeledik az első forduló, úgy figyelünk egyre jobban a vetélytársakra, addig viszont teljes erővel a saját felkészülésünkre koncentrálunk - " árulta el az edző.

Petar Milčanović erőnléti edzővel alapos tervet készítettünk, pontosan kidolgoztuk a menetrendet. Már az első közös edzést megelőzően személyre szabott program szerint készülnek a játékosok, majd két hétig hazai környezetben dolgozunk, és ezt a szakaszt egy Putnok elleni felkészülési mérkőzéssel zárjuk. Utána külföldi edzőtábort tervezünk, ahol az edzések mellett erős ellenfelekkel találkozhatunk.

A játékfilozófiánk és -stílusunk biztosan marad, a megkezdett úton haladunk tovább.

Nem fognak változtatni a stíluson az edző szerint Forrás: DVTK Facebook

Biztos vagyok abban, hogy érdekesebb mérkőzések várnak ránk, mert az ellenfél játékosai magasabb színvonalat képviselnek, és a vetélytársak edzői is jobban felkészültek, érdekes sakkjátszmák várnak ránk a több stáb ellen.

Kuznyecov Daniel a DVTK U16-os csapatának egyik erőssége. "Ő is a DVTK Labdarúgó Sportakadémia egyik növendéke, csak rajta múlik, hogy felfigyeljenek rá. Szoros kapcsolatban állunk az akadémia edzőivel, főleg az idősebb korosztályokéval, pontosan tudjuk, mi történik a játékosokkal. Az ő ajánlásukra többen is velünk edzettek ebben az évben is, akik közül néhányan tétmérkőzésen leültek a kispadra, hárman pedig be is mutatkoztak a DVTK első csapatában."

- zárta le mondandóját Kuznyecov.