Vágólapra másolva!
Xavi Hernández, az FC Barcelona edzője a Mundo Deportivónak adott interjúban beszélt a hétszeres aranylabdás Lionel Messi lehetséges visszatéréséről.

Mint ismert, a hétszeres aranylabdás támadónak a szezon végén lejár a szerződése a Paris Saint-Germainnel, nagy valószínűséggel szombati a Clermont elleni lesz az utolsó meccse a párizsi csapat színeiben. Messi ezt követően szabadon igazolható lesz, és úgy tűnik, két opciója van a folytatást illetően.

Messi nyáron távozik Párizsból Forrás: AFP/Franck Fife

Május elején az AFP hírügynökség számolt be arról, hogy a hétszeres aranylabdás támadó a következő szezontól Szaúd-Arábiában fog futballozni. A francia hírügynökség egy szaúdi hírforrásra hivatkozva jelentette be, hogy az argentin támadó a szezon végén elhagyja a Paris Saint-Germain csapatát. Az üzletet a szaúdi forrás hatalmasnak nevezte, és azt is kijelentette, hogy Messi érkezése kész tényként kezelendő.

Messi másik opciója az, hogy a busás fizetés helyett a szívére hallgat, és visszatér korábbi klubjához, a Barcelonához.

„Minden joga megvan ahhoz, hogy ő döntse el, hol szeretné befejezni a pályafutását.

– mondta Mundo Deportivónak a Barcelona edzője, aki közel tíz évet futballozott együtt Messivel a Barcelona első csapatában.

„Az ajtónk nyitva áll előtte. Bennem nincsenek kétségek, pontosan tudom, hogy tudna nekünk segíteni. Innentől kezdve a szerződésével kapcsolatos nehézségek már nem az én hatáskörömbe tartoznak"

– folytatta Xavi Hernández, aki biztos benne, hogy megtalálná Messi helyét a jelenlegi csapatban, hiszen remekül alkalmazkodik, ezért tudna játszani szélsőt, középpályást vagy akár hamis kilencest is.

Xavi nagy szeretné, hogy Messi visszatérjen Barcelonába Forrás: DPPI via AFP/Spain Dppi

Messit a korábbi Barcelonai csapattársai folyamatosan győzködik a visszatérésről, Xavi szerint viszont most teret kell hagyni az argentin klasszisnak.

„Jövő héten meghozza a döntését.

– tette hozzá a Barcelona edzője.

A katalán csapat továbbra is borzalmas anyagi helyzetben van, de az már korábban eldőlt, hogy a szezon végén távozik a csapatkapitány, Sergio Busquets, aki az évi 37 millió eurós fizetésével a klub legjobban fizetett játékosa volt, ez pedig komoly összeget szabadít fel a katalán klub bértömegéből. Mellette Jordi Alba is távozik a szezon végén, aki 20,8 millió eurót keresett Barcelonában, így az ő távozásával is komoly pénzt spórolnak, ezzel pedig újabb lépést tehetnek Messi visszacsábítása felé.