Dárdai berúgta a 11-est, a németek nyerték az U17-es Eb-t - videó

Budapest, 2023. június 2. Dardai Bence, a német válogatott játékosa a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság döntőjében játszott Németország - Franciaország mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. június 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Gól nélküli rendes játékidő után a Dárdai Bencét is a soraiban tudó Németország 11-esekkel 5-4-re legyőzte Franciországot az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az első félidő inkább a franciák előtt adódó lehetőségekről szólt, de nem tudtak élni a helyzetekkel, ahogy fordulás után a németek sem. Utóbbi csapatba a 75. percben Eric da Silva Moreira helyére állt be Dárdai Bence a jelenlegi Hertha-edző, korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál legkisebb fia.

Az ifjú Dárdai még a rendes játékidőben hős lehetett volna, de szabadrúgása után a labda a keresztlécen csattant. Így aztán a 90 perc letelte után jöhettek a 11-esek, amit a németek Noah Darvich révén rögtön egy hibával kezdtek. A franciák viszont nem hibáztak, az első négy rúgójuk magabiztosan értékesítette a 11-est. Ahogy a németek harmadik rúgója, Dárdai Bence is tette.

Aztán az 5. francia, Fode Sylla nem bírta el a nyomást, lövését kivédte Max Schmitt, és innen már a németek voltak lélektani fölényben. A következő francia rúgó, Saimon Bouabre a bal kapufa tövét találta el, a túloldalon viszont Assan Ouedraogo viszont nem hibázott.

Ezzel a németek negyedik alkalommal nyerték meg az U17-es Európa-bajnokságot, míg a háromszoros győztes franciák az ötödik döntőjüket bukták el.

U17-es Európa-bajnokság, döntő:
Németország-Franciaország 0-0 - 11-esekkel: 5-4