Mourinho csapata drámai küzdelemben harcolta ki az El-szereplést

2023.06.04. 23:10

Az olasz labdarúgó-bajnokság 38., utolsó fordulójában eldőlt, hogy az Atalanta mellett az AS Roma szerezte meg a második El-csoportkörös helyezést, míg a Juventus csak a Konferencia-ligát jelentő hetedik helyen végzett.

Az már szombaton eldőlt, hogy a bajnok Napoli mögött a Lazio végzett a második helyen, harmadik lett a BL-döntős Internazionale, a negyedik helyet pedig a másik milánói csapat, az AC Milan szerezte meg.

A kérdés csak az volt, hogy az Atalanta, AS Roma, Juventus hármasból melyik két csap lesz az El-szereplő és melyiknek marad az Európa Konferencia-liga.

A forduló előtt az ötödik helyen álló Atalanta hozta a kötelezőt, hazai pályán 5-2-re legyőzte a Monzát, ezzel Gian Piero Gasperini csapata végzett az ötödik helyen.

A Juventus sokáig gólnélküli döntetlenre állt az Udinese otthonában, azonban a 68. percben Federico Chiesa villanásával kiharcolta a győzelmet. Sokáig úgy tűnt, a Zebrák ezzel beérnek a hatodik helyre, ugyanis az eltiltott José Mourinho nélkül harcoló AS Roma hazai pályán a hajráig csak 1-1-es döntetlenre állt a kiesés elől menekülő Speziával, azonban a 89. percben Paulo Dybala 11-esével megnyerték a meccset a Farkasok, ezzel pedig megszerezték a hatodik helyet. 

Paulo Dybala volt az AS Roma hőseForrás: MTI/Illyés Tibor

A kiesési harcban a Spezia riválisa, a Verona 3-1-re kikapott az AC Milan otthonában, így a két csapat egyaránt 31-31 ponttal végzett a bajnokságban, és az új szabályok szerint egy semleges pályán megrendezésre kerülő, egymeccses osztályozó dönt majd arról, hogy a Sampdoria és a Cremonese mellett ki lesz a harmadik kieső.

Serie A, 38. forduló:
Napoli-Sampdoria 2-0 (0-0)
AC Milan-Verona 3-1 (1-0)
AS Roma-Spezia 2-1 (1-1)
Atalanta-Monza 5-2 (2-0)
Lecce-Bologna 2-3 (1-0)
Udinese-Juventus 0-1 (0-0)

Ajánlataink