Gyógyíthatatlan beteg a legendás magyar focista

2023.06.07. 19:07

Rohamosan romlik az izomsorvadással küzdő Fazekas László állapota, a magyar válogatott és az Újpesti Dózsa legendás csatára már kerekesszékbe is kényszerült – írta a Bors.

A 75 éves Fazekas Lászlónak két éve kezdődtek a panaszai, a családja azóta mindenben segíti őt és próbál javítani a legendás focista egészségi állapotán.
„Az ASL [amiotrófiás laterálszklerózis] nevű idegrendszeri károsodás visszafordíthatatlan betegség, tolószékben élek, a feleségem szerencsére mindenben segít – mondta a Borsnak a 92-szeres válogatott Fazekas. - Sajnos már borotválkozni sem tudok egyedül. Este hatkor leülök a tévé elé, tizenegyig nézem az adást, aztán lefekszem. Gyakran elkerül az álom, és mivel a lábamban sincs erő, még forgolódni sem tudok."

Fazekas László izomsorvadással küzdForrás: nso.hu

Az 1979-1980-as szezonban európai Ezüstcipőt is nyerő játékoshoz szakképzett masszőr is jár, aki rendszeresen segít átmozgatni az izmait.
„Lassan csak az emlékeimből élek, de nem adom fel. Ameddig van erőm, küzdök az ASL ellen. Múlt vasárnap például, Éva lányom segítésével, úszással próbáltam megmozgatni az izmaimat, de nem sikerült – nyilatkozta az Újpesttel kilencszer magyar bajnoki és háromszor magyar gólkirályi címet szerző, olimpiai bajnok focista. – Sajnos már nem tudok egyedül úszni, nincs erő a lábamban, ha a mély víz felé tempóznék, elmerülnék. Mi okoz örömet? Az unokám, Angelina gyeplabdázik, és rendszeresen megmutatja a meccseiről készült videókat, ezek a pillanatok mindig felderítenek."

Ajánlataink