Kiderült, hogy tudta megszerezni új csapata Messit

2023.06.08. 08:15

Egyelőre hivatalos aláírásról nem tudunk és minden részlet sem ismert, de az már biztos, hogy Lionel Messi júliustól az MLS-ben szereplő Inter Miami játékosa lesz.

Lionel Messi szerződéséről és fizetéséről egyelőre keveset tudni, de pár információ természetesen már kiszivárgott. A szerződés hosszával kapcsolatban kétféle verzió van, az egyik szerint két, a másik szerint négy évre ír alá, bár az utóbbi kevésbé tűnik reálisnak, hiszen négy év múlva már 39 éves lesz Messi. Sokan azt sem tartják kizártak, hogy a Miami valamikor kölcsönadja Messit a Barcelonának, ahogy azt sem, hogy 2026-ban, a részben amerikai rendezésű világbajnokságon búcsúzik majd a focitól.

Lionel Messi Amerikában folytatjaForrás: AFP/Juan Mabromata

Arról Messi is nyilatkozott, hogy nem a pénz motiválta, hiszen akkor a szaúdi ajánlatra bólintott volna rá. Arról is beszélt, hogy miért nem ment vissza Barcelonába.

Messi két évet töltött a PSG-nél, itt elvileg évi 40 millió euró körüli összeget keresett. Bajnokok Ligáját ugyan nem tudott nyerni a franciákkal, de az argentin válogatottal világbajnok lett eközben.

Ami a fizetését illeti, arról lehet olvasni, hogy részesedést kap majd az Apple által értékesített MLS Season Pass közvetítési jogaiból és az Adidas is részesedést ad majd neki a profitja növekedéséből.

Az sem zárható ki teljesen, hogy Messi a klubban is tulajdonjogot kap egyesek 35 százalékról írnak,

Eközben Messi egy egymilliárd dolláros szaúdi szerződésre mondhatott nemet, aminek sportszakmai okai is lehetnek, hiszen az MLS jóval magasabban jegyzett bajnokság, miközben a családja sem szívesen költözött volna az arab országba.

Ajánlataink