Vágólapra másolva!
A Manchester City nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022/23-as kiírását, mivel szombaton az isztambuli fináléban 1-0-ra legyőzte az Internazionale együttesét. A trófeát először elhódító angol együttes a 68. percben a spanyol Rodri hajszálpontos lövésével szerzett vezetést, minimális előnyét pedig a lefújásig megőrizte. A találkozó után a főszereplők értéketék a látottakat.

"Nagyon örültem volna, ha a nagypapám itt lett volna. Ő is focizott, nagyon sokat támogatott a pályafutásom során. Ez egy történelmi siker, annyira örülünk neki. Nagyon kemény volt ez a kupasorozat, nagyon beszélni sem tudok, annyira elfáradtam mentálisan és fizikáisan is. Megérdemelte ez a klub ezt a sikert. Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, a végeredmény nem is lehetett volna jobb. Nem számít, milyen arányban nyertünk, a lányeg a győzelem" - mondta Bernardo Silva a meccs után.

John Stones elérzékenyült Forrás: AFP/Franck Fife

"Nehéz elhinni. Nem szoktam érzelmes lenni, de most szembesülni azzal, hogy mit értünk el és miken mentünk keresztül, tényleg fantasztikus. Nem is tudom szavakba önteni, mit érzek. Elképesztő érzés, mindenkinek nagyon köszönöm. Óriási teljesítmény a tiplázás, nagyon büszkévé tesz, hogy részese lehetek ennek a történelmi pillanatnak" - árulta el John Stones.