Frank Lampard őszintén beszélt a Chelsea-nél uralkodó káoszról

2023.07.13. 15:02

Frank Lampard, a Chelsea korábbi edzője őszintén beszélt a színfalak mögött zajló problémákról, amelyek miatt a klub történelmi mélypontra jutott a borzalmas 2022/23-as szezon után.

Lampard játékosként többek között három bajnoki címet, valamint Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, majd vezetőedzőként először 2019 nyarán nevezték, ki de a gyenge eredmények miatt másfél évvel később kirúgták. A klub legenda aztán Graham Potter menesztése után áprilisban visszatért és ideiglenes átvette a szezon végéig a több száz millió euróért megerősített csapat irányítását, ám botrányosan gyenge szezon vele sem lett fényesebb. Lamparddal az utolsó 11 meccséből csupán egyet tudott megnyerni a Chelsea, amely története második legrosszabb idényét produkálva a 12. helyen végzett a Premier League-ben.

Lampard most őszintén beszélt a klubnál töltött második időszakáról a The Diary Of a CEO podcast-műsorában. Az egykori középpályás elmondása szerint az alapismeretek hiánya okolható a klubnál eluralkodott káoszért.

Amikor elvállaltam a munkát, úgy voltam vele, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy fejlődjünk, de tudtam, hogy nem lesz egyszerű, mert sok minden folyik a színfalak mögött. Nagyon nehéz eljutni oda, ahová szeretnénk, ha hiányoznak az alapok, de talán most már a klubnál is megértették, hogy változtatni kell" – kezdte.

Lampard szerint a fő problémát a klub abszurd költekezése jelentette.

"A legnagyobb gond a keret nagyságával és a játékosok motivációjával volt, mert tudták, hogy úgysem nem fognak játszani. A modern futballban egy csapat nagyjából 20 játékosból áll, ami egy edző számára már önmagában nagy kihívást jelent, de a Chelsea nagyon nagy lett. Nem akarom kritizálni egyik játékost sem azért, mert rontotta a színvonalat, de többet akartam kihozni belőlük" – mondta Lampard, utalva arra, hogy néhány játékosa túlságosan is kényelmes pozícióban volt, emiatt nem küzdött és nem hajtott eléggé.

Frank Lampard kétszer is megbukott a Chelsea edzőjekéntForrás: AFP/Ian Kington

"Bármilyen okból kifolyólag jöhetnek új tulajdonosok... de egy csapat nem lehet sikeres csapatszellem és összetartás nélkül. Amikor megérkeztem a klubhoz, azt láttam, hogy ezekből egyik sincs meg. Ahhoz, hogy a legjobbak közt lehessen a csapat, elitjátékosok kellenek, de amikor a Chelsea-nél a másnapi kezdőcsapat kijelölésére akartam fókuszálni, akkor már láttam a többi 18 játékos testbeszédéből a motiváció hiányát" – monda az angol szakember.

Ajánlataink