Őrület és káosz a Mezőkövesd-DVTK meccsen

2023.08.05. 20:32

A labdarúgó NB I második fordulójában a Diósgyőr 4-2-re nyert a Mezőkövesd otthonában. A mérkőzést az első félidő után félbe kellett szakítani, és csak 50 perces csúszással lehetett folytatni, mert a szakadó eső miatt a pálya alkalmatlanná vált a játékra.

A Mezőkövesd és az NB I-be két év után visszajutó DVTK is vereséggel kezdte a bajnokságot, így mindkét együttes azzal a céllal lépett pályára, hogy megszerezze első szezonbeli győzelmét.

A miskolciak remekül kezdték a borsodi rangadót, és már a 6. percben megszerezték a vezetést. Vancas végzett el szögletet a bal oldalról, a középen érkező Bárdos pedig védhetetlenül fejelt a jobb felső sarokba a rossz ütemben kimozduló kapus és a határozatlan védők mellett. A Mezőkövesd nem jutott el veszélyes akciókig, a DVTK letámadásával nem tudott mit kezdeni a hazai együttes. A 18. percben a gólszerző Bárdos a saját kapujára is veszélyes volt, egy kövesdi beadás után kis híján öngólt vétett, fejese a felsőlécen csattant.

A 35. percben aztán növelte előnyét a Diósgyőr, Vancas kicselezte Lukicot, majd 17 méterről Pillár lábai között lőtt a bal alsó sarokba. Piscitelli kapus hiába vetődött, nem tudott odaérni a pontos lövésre. A félidő hajrájában aztán az eső is rákezdett, a szünetre 2-0-s vendégelőnnyel vonulhattak a csapatok.

A szakadatlanul zuhogó eső miatt a pálya elképesztően vizes lett és olyan állapotba került, hogy Vad II István játékvezető nem adott engedélyt a folytatásra. A zivatar idővel aztán enyhült, és a vízelvezető rendszernek köszönhetően javult a pálya minősége, így háromnegyed óra múlva elkezdődött a második játékrész, bár a kispadokat elöntötte a víz, a stáb és a cserejátékosok a lelátókra költöztek.

Játszhatatlan állapotba került a pálya a szakadó eső miatt, de később folytatódott a meccsForrás: m4sport.hu

A pálya továbbra sem volt tökéletes állapotban, de már alkalmas volt a játékra, amit mi sem bizonyított jobban, hogy egy hatalmas góllal folytatódott a mérkőzés. Drazic a 48. percben 16 méterről óriási gólt lőtt, a Mezőkövesd visszajött a meccsbe. A szépítés után egyre jobban futballozott Kuttor Attila együttese, ám a 68. percben Lukács góljával visszaállította a kétgólos különbséget a Diósgyőr.

A Mezőkövesd ennek ellenére nem adta fel, a 76. percben Drazic újra betalált, ám ezt követően bajba került a hazai csapat, mert Kállai megkapta a második sárga lapját is, így a kiállítás sorsára jutott. A 88. percben végleg eldőlt a találkozó, Edomwonyi lövésébe csak beleérni tudott Piscitelli, a labda pedig begurult a kapuba.

A folytatásban újabb gól már nem esett, a Diósgyőr egy őrült meccsen megszerezte első idénybeli győzelmét, a Mezőkövesd pedig két vereséggel kezdte a szezont. 

Ajánlataink