Nem lesz a Liverpool kezdőcsapatában Szoboszlai

2023.09.20. 13:08

A LASK elleni Európa-liga-csoportmérkőzésére készülő Liverpoolt irányító Jürgen Klopp felforgathatja csapatát, a pihentetés jegyében több alapember pályára lépésére is a második félidőben van nagyobb esély, így Szoboszlai Dominikot a cserék közé nevezhetik Linzben.

Új terep és új kihívás vár a Liverpoolra, csütörtökön ugyanis kezdetét veszi Európa-liga-csoportkörös szereplése. Az E jelzésű négyesbe sorolt gárda a LASK, a Royale Union és a Toulouse csapatát megelőzve szeretne a legjobb tizenhat közé jutni, az első erőpróba Linzben vár rá.

A találkozó toronymagas esélyese a szintén kiválóan teljesítő és lényegesen erősebb bajnokságban viaskodó Liverpool – még akkor is, ha Jürgen Klopp menedzser vélhetően felforgatja alapcsapatát, és olyanoknak ad lehetőséget, akiknek az idény során eddig epizódszerep jutott - írja az nso.hu.

Szoboszlai Dominik pihenhet a LASK ellenForrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

A Liverpool Echo úgy kalkulál, hogy sok más sztár mellett Alexis Mac Allistert és Curtis Jonest a pihentetés jegyében a cserék közé nevezhetik – csakúgy, mint Szoboszlai Dominikot.

A 22 éves magyar középpályás a „vörösök" idénybeli összes bajnokiját végigjátszotta, így nem lenne meglepő, ha túlterhelését elkerülendő Linzben csak a második félidőben kapna szerepet. Pedig az eddigi játékát látva kirobbanó erőállapotnak örvend, ennek is tulajdonítható, hogy a Wolverhampton ellen az első félidőben akkorát sprintelt visszafelé, hogy közel járt ahhoz, hogy megdöntse a ligarekordot: 36.76 kilométer/órás sebességet mértek nála, amivel Kyle Walker (37.31) mögött a Premier League történetének második leggyorsabb játékosa lett.

Ajánlataink