Hatalmas kecskeméti bukás az NB I-ben

2023.09.22. 21:52

A válogatott szünet után az előző idényben ezüstérmes Kecskemét meglepetésre 2-0-ra kikapott a Mezőkövesdtől a labdarúgó NB I hetedik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. Ezzel a KTE elvesztette hazai veretlenségét, míg Kuttor Attila csapata első győzelmét aratta a szezonban, és elmozdult a kieső zónából.

Ugyan a találkozó első nagy helyzetét a hazaiak hagyták ki, a folytatásban csak kapusuknak, Varga Bencének köszönhették, hogy megúszták kapott gól nélkül az első félidőt. A mezőnyben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, a kapu előtt azonban a Mezőkövesd volt veszélyesebb.

A fordulást követően a második játékrész közepén Drazic bolondította meg szinte a teljes hazai védelmet, ezzel szerzett vezetést a Mezőkövesd, amely innentől kezdve foggal körömmel, helyenként 11 játékossal a saját térfelének közepén védekezve őrizte azt.

A 79. percben Drazic egyedül, a saját térfeléről indulva törhetett kapura, majd rendkívül pimasz módon megvárta, amíg ketten is utolérik, védőit pedig elfektette, mielőtt a kapuba lőtt.

A Kecskemét ugyan a hajrában is nagy erőkkel rohamozott, de ezen az estén minden helyzetet elpuskázott. Kuttor Attila együttese viszont ennek a sikernek köszönhetően a sereghajtó pozícióból a már bennmaradó, tizedik helyre jött fel a tabellán.

Ajánlataink