Óriási kapushiba, vicces öngól: fordulatos meccsen kapott ki nagy meglepetésre a Juventus

2023.09.23. 20:02

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 5. fordulójának szombati mérkőzésén a Sassuolo a nem mindennapi gólok meccsén 4-2-re nyert meglepetésre a Juventus ellen. 

Nagy meglepetésre a 12. percben a Sassuolo jutott vezetéshez a francia középpályás, Armand Lauriente góljával. Igaz, ehhez kellett Wojciech Szczesny óriási hibája is, a lengyel kapus alaposan bevédte a távoli lövést.

A 21. percben viszont már egyenlített is a Juve: Chiesa bal oldali beadása után Matias Vina talált közvetlen közéeről a saját kapujába. Itt azonban még nem értek véget az izgalmak az első félidőben, ugyanis a 41. percben Domenico Berardi tekert nagyon okosan a torinói együttes kapujába.

A félidőben 2-1-re vezetett a Sassuolo a Juventus ellenForrás: Juventus/Twitter

Massimiliano Allegri a szünetben kettőt is cserélt, Samuel Iling Junior és Nicolo Fagioli is beállt. A vendégek mentek is előre becsülettel az egyenlítésért, de a bajnokságban eddig szenvedő Sassuolo rendkívül fegyelmezetten játszott.

A Juventus nagy nyomás alatt tartotta az ellenfelét, de a hazai együttes kontráiban végig ott volt a veszély. A 78. percben a fölénynek meg is lett az eredménye, Fagioli lekészítése után Federico Chiesa megpattanó lövése talált utat a kapuba.

Ám erre is volt válasza a Sassuolónak: a 82. percben Andrea Pinamonti fejelte be a Szczesnyről kipattanó labdát. 

A 95. percben dőlt el végleg a meccs, amikor Federico Gatti akarta hazadni a labdát, apró szépséghiba, hogy Szczesny nem volt a kapujában, így begurult a labda a hálóba.

 A Juventus nagy meglepetésre 4-2-es vereséget szenvedett a Sassuolo otthonában. 

Ajánlataink