A Fehérvár és a Zalaegerszeg az év legőrültebb meccsét játszotta

2023.09.24. 17:04

A Fehérvár FC több mint fél órát emberhátrányban játszva - az utolsó pillanatban egyenlítve - 3-3-as döntetlent ért el a vendég Zalaegerszeggel szemben vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Igaz, még csak a hetedik fordulónál jártunk, de a találkozó valóságos kiesési rangadónak ígérkezett. A Fehérvár az idei szezonban eddig katasztrofálisan szerepelt. Bartosz Grzelak csapata csak egy meccset tudott nyerni az OTP Bank Ligában, nem mellesleg múlt héten a Vidi a Magyar Kupából is kiesett az NB III-as ESMTK ellen, a héten pedig a klublegenda Juhász Roland is távozott a sportigazgatói posztról. Sajtópletykák szerint a Vidinek kötelező volt a győzelem, ellenkező esetben a márciusban kinevezett Bartosz Grzelaknak is megköszönhetik a munkáját Székesfehérváron. A ZTE sem volt egyszerű helyzetben, ugyanis Boér Gábor együttese a legutóbbi négy meccsét elveszítette az NB I-ben, és a Vidihez hasonlóan szintén csak egy meccset tudott nyerni a szezonban. 

Fiola Attila csatája a francia Yohan Croizet-valForrás: fehervarfc.hu

A Fehérvár kezdte élénkebben a találkozót, mezőnyfölénye ellenére azonban a meccs előtt a tabella utolsó helyén álló vendégek voltak kapura veszélyesebbek, köszönhetően gyors és pontos ellentámadásaiknak. Az első félidő közepétől fokozta a nyomást a hazai együttes és az erőfeszítéseit siker koronázta: baloldali sarokrúgást követően a francia Mamoudou Karamoko közelről volt eredményes, a légiós első gólját szerezte az NB I-ben. Hátrányba kerülve feljebb kapcsolt a ZTE, és csak Tóth Balázs bravúros védése akadályozta meg az egyenlítésben.

Fordulást követően azonban már ő is tehetetlen volt, amikor egy pontos centerezés után Yohan Croizet a kapuba lőtt.

A hazaiak Fiola Attila kiállítása miatt megfogyatkoztak, ennek ellenére újra megszerezték a vezetést. Az emberelőnyben játszó ZTE nem esett kétségbe és Sztefanosz Evangelu első NB I-es góljával, majd Josip Spoljaric büntetőjével - ami Mance sikertelen, de a 16-oson belülre belépő játékosok miatt megismételtetett 11-es volt - fordított. Elkeseredetten ment előre az egy pontért a Vidi, és a lefújás előtti pillanatokban a kapus Senkó Zsombor bizonytalankodása után Szabó Levente fejesével egyenlített.

Ajánlataink