Szövetségi kapitánynak áll az Eb-gólkirály focista

2023.09.27. 13:35

Bosnyák sajtóértesülések szerint a szerb Szavo Milosevics lesz a bosnyák labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

A klix.ba már biztosra veszi a szakember érkezését, amelyet pénteken jelenthetnek be hivatalosan.

A bosnyák válogatott irányítását az idei év elején Faruk Hadzibegic vette át, ám őt négy meccs után elküldték, ahogy utódja, Meho Kodro is csak két mérkőzést kapott a múlt heti menesztése előtt.

Kodrót a jelek szerint az a Szavo Milosevics követi a szövetségi kapitányi poszton, aki Jugoszlávia, majd Szerbia színeiben játékosként összesen 102-szeres válogatottnak mondhatja magát, és a 2000-es Európa-bajnokságnak társgólkirálya is volt.

Az 50 éves szerb (de a mai Bosznia-Hercegovina területén született) Milosevicsnek szövetségi kapitányi tapasztalata még nincsen a 2008-as visszavonulása óta, de másodedzőként már segítette a montenegrói válogatottat, majd a Partizan Belgrád és az Olimpija Ljubljana vezetőedzője is volt.

A bosnyák válogatott hat mérkőzés után 7 pontos hátrányban van a továbbjutást érő helyektől az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, így valószínűleg már csak (a Nemzetek Ligája-eredményeinek köszönhetően) a rájátszással vívhatja ki a részvételt a jövő nyári, németországi kontinenstornán.

Ajánlataink