Új tulajdonosa lett a Liverpool focicsapatának

2023.09.29. 07:40

Az angol Premier League-ben szereplő Liverpool FC többségi részvényeit birtokló Fenway Sports Group (FSG) bejelentette, hogy a Dynasty Equity kisebbségi részesedést vásárol a klubban.

Az FSG 2010 októberében 300 millió fontért vásárolta a Liverpool csapatát, amelyet jelenleg 4,3 milliárd fontra becsülnek. Ebből most a szintén amerikai Dynasty Equity 82 és 164 millió font közötti értékben, azaz 1,9-3,8 százalékban vásárol részesedést.

A befolyt összeget az FSG adósságtörlesztésre és a tőkekiadások finanszírozására fordítja. Az amerikai óriásvállalat korábban olyan közleményt adott ki, hogy nyitott a Liverpool FC eladására, de azóta nem tett újabb lépéseket az ügy érdekében.

Az FSG tárgyalt több befektetési csoporttal is, de a Dynasty Equity volt az egyetlen, amely megfelelőnek látszott a résztulajdonosi szerepkörre. A Dynasty Equity-t tavaly alapította Jonathan Nelson és Don Cornwell, akik azt tervezik, hogy kisebbségi részesedést vásárolnak a világ különböző klubjaiban – a Liverpool kisebbségi részesedésének megvásárlása az első nagyobb befektetésük.

A közelmúltban a másik liverpooli PL-csapat, az Everton is tulajdonosváltáson ment át, bár a Kékeknél a többségi tulajdonjogot vette át a szintén amerikai 777 Partners.

Forrás

Ajánlataink