A BL-döntő lúzere menthette meg José Mourinho állását, a bírónak is segített a csapata

2023.10.01. 22:42

Az olasz labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában az AS Roma hazai pályán 2-0-ra legyőzte az újonc Frosinone együttesét.

Kevesen gondolták volna a szezon előtt, hogy a Roma és a Frosinone első egymás elleni meccsén egy esetleges fővárosi győzelem esetén is José Mourinho együttese áll hátrébb a tabellán. Márpedig ez volt a helyzet, hiszen a Frosinone ötmeccses veretlenségi sorozattal, 9 ponttal rendelkezett, míg a Romának hat forduló alatt egyetlen sikere és 5 pontja volt, ami negatív rekordbeállítás a csapat történetében. Ráadásul José Mourinho edzői karrierje során egyetlen csapatával sem kezdett ennyire rosszul egy bajnoki szezont, és az állása biztonságban tartásáért kötelező volt a fővárosiaknak a győzelem.

A formának megfelelően azonban egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Frosinone vasárnap este. Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a kapura lövések száma 5-2 volt a vendégeknek és Marvin Cuni többször is veszélyeztetett – az állás viszont a szünetben 1-0 a Romának. A 22. percben ugyanis egy formás támadás végén Paulo Dybala pörgetett Romelu Lukaku elé, aki elfektette a védőjét, majd 12 méterről, középről nem hibázott. A belga támadónak az elmúlt öt meccsén ez már a negyedik találata volt az új csapatában.

A második játékrész elején a Roma többször is megduplázhatta volna az előnyét, de ezután úgy tűnt, elfáradtak a hazaiak, a Frosinone pedig átvette a játék irányítását. A félidő felénél Marco Brescianini maradt le centikkel egy beadásról, majd mikor már nagyon érett az egyenlítés a kitámadó vendégek részéről, a 83. percben Lorenzo Pellegrini eldöntötte a meccset. Egy szabadrúgás után a hosszú oldalon érkező olasz középpályás a rosszul kimozduló kapus fölött elszálló labdát kapásból bebelsőzte a kapuba.

A hajrá meglepő jelenetsort is hozott: Matteo Marchetti játékvezető a 87. percben lefeküdt a földre, és Husszem Auar, majd a római orvosi stáb segítségére volt szüksége, hogy kimenjen a görcs a lábából.

A hazai győzelmével az Európa-liga-meccsre készülő Roma elmenekült a kiesőzóna közeléből, a Frosinone pedig a vereséggel nem tudott fellépni az európai kupaindulást jelentő helyek közé.

Ajánlataink