A labdákat hibáztatják a sérüléseik miatt a világsztár teniszezők

2023.10.01. 21:03

Több, az elmúlt hónapokban megsérült sztárteniszező is elmondta, hogy nagyrészt a tornáról tornára kicserélt labdák felelősek a sérüléseikért.

Taylor Fritz, Stanislas Wawrinka, Danyiil Medvegyev, Stefanosz Cicipasz, Jiri Lehecka, Pablo Carreno Busta és Sebastian Korda is azok közé tartozik a világ férfi teniszezőinek élmezőnyéből, akik az év során csukló- vagy könyöksérülést szenvedtek el. A heti, asztanai tenisztornán aztán a belga Zizou Bergs is csatlakozott hozzájuk, aki utána elmondta, minek tulajdonítja a sérülését.
Sok játékos csuklósérülést szenved, ami megelőzhető lenne, ha nem cserélnénk hetente a labdákat"mondta Bergs.

A belga játékos kijelentése után többen is csatlakoztak az álláspontjához, Taylor Fritz a közösségi oldalán is kritizálta a folyamatos labdaváltásokat, amelyek miatt mindig alkalmazkodniuk kell a különböző típusokhoz.A US Open kezdete óta bajlódom csuklóproblémákkal a labdacserék miatt. Három hét alatt három különböző labdatípust használtunk" - írta az amerikai.

A wimbledoni bajnok Carlos Alcaraz ugyan komolyabb sérülés nélkül vészelte át az idényt, de a spanyol teniszező is úgy nyilatkozott a Roland Garros után, hogy szerinte hatalmas segítség lenne a mezőnynek, ha egész évben (legalább borításonként) ugyanazzal a labdával játszhatnának.

Egyelőre kérdéses, hogy a nemzetközi szövetség enged-e a nyomásnak, és ha igen, melyik márka lesz a szerencsés.

Ajánlataink