Szoboszlai Dominik és a Liverpool is reagált a döbbenetes bírói hibára

2023.10.02. 07:19

Vasárnap este az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool FC hivatalos közleményt adott ki, a csapat játékosa, Szoboszlai Dominik pedig a közösségi oldalán szólalt meg a csapat szombati bajnokija kapcsán.

A Tottenham Hotspur otthonában 2-1-re elveszített rangadó első félidejében, 0-0-s állásnál Simon Hooper játékvezető les címén nem adta meg a liverpooli Luis Diaz szabályos gólját. A videobíró sem segítette ki az eset során a játékvezetőt, mint kiderült, azért, mert a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, így azt jelezték, hogy nem írják felül a döntést. Később maga a hivatásos játékvezetőket tömörítő testület, a PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) is elismerte, hogy tévedés történt.

Szoboszlai Dominik vasárnap este az Instagram-oldalán így reagált az esetre:
Még mindig nem találom a szavakat, de lépjünk tovább!"

A Liverpool pedig hivatalos közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy megvizsgálja, milyen lehetőségei vannak a klubnak a súlyos hiba után.

„A Liverpool Football Club tudomásul vette, hogy a PGMOL elismerte a szombat esti hibáit. Egyértelmű, hogy a játékszabályok nem lettek helyesen betartatva, ezzel a sport méltósága került aláaknázásra. Pontosan tudjuk, mekkora nyomás alatt kell a játékvezetőknek dolgoznia, de ezeknek a nyomásoknak a VAR az enyhítésére, nem a súlyosbítására szolgál – áll a közleményben. – Ennek fényében elégtelennek tartjuk, hogy nem hagytak elég időt a helyes döntés meghozatalára és hogy nem volt utólagos beleszólás a hiba javítására. Az ilyen, jelentős emberi mulasztásnak nevezett kudarcok is elfogadhatatlanok. Minden végkimenetelt a vizsgálat alapján, teljes áttekinthetőséggel kellene meghozni. Ez a jövőbeni döntéshozatalok szempontjából létfontosságú, mivel minden klub számára fontos, hogy az eljárásokban változások legyenek, ezzel megakadályozva a hasonló helyzetek kialakulását. Addig is megvizsgáljuk az előttünk adódó lehetőségeket, tekintve, hogy egyértelmű szükség van a helyzet magasabb szintre vitelére és megoldására."

Ajánlataink