Az ellenfelet gyalázták, súlyos büntetés várhat a PSG sztárfocistáira

2023.10.02. 07:49

Még a francia labdarúgó-bajnokság előző fordulójában történt, hogy a Paris Saint-Germain négy focistája az ellenfél, a Marseille csapatára mondott trágár dolgokat az örömünnep közben. A PSG játékosai egy héttel később bocsánatot kértek a tetteikért.

Asraf Hakimi, Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani és Layvin Kurzawa az a négy játékos, akik az ellenfelet sértő dallamokat skandáltak a szurkolóikkal együtt, miután 4-0-ra legyőzték az Olympique de Marseille-t szeptember 24-én, a Ligue 1 hatodik fordulójában. 

A liga fegyelmi vizsgálatot indított, október 5-én pedig a négy játékosnak jelenése van a Fegyelmi Bizottság előtt, ahol súlyos büntetés várhat rájuk.

Annak ellenére, hogy egy héttel később, vasárnap Hakimiék a közösségi médiában végül egy közös levélben nyilvánosan is elnézést kértek a tetteikért.

„Tisztában vagyunk tetteink és szavaink közvéleményre, különösen a gyerekekre gyakorolt hatásával, akik arról álmodoznak, hogy megnézzenek egy futballmérkőzést. Őszintén sajnáljuk azokat a szavakat, amelyeket nem kellett volna kimondanunk, és szeretnénk bocsánatot kérni" – áll a közös közleményben.

Ajánlataink