A Fradi Kl-ellenfele olyan félelmetes, mint a Real vagy a BL-címvédő Manchester City

2023.10.02. 22:56

A Ferencvárossal azonos Konferencia-liga-csoportban szereplő Fiorentina hazai pályán 3-0-ra legyőzte a sereghajtó Cagliari csapatát az olasz labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában.

Álomszerűen kezdte a meccset a firenzei együttes, ugyanis 2 perc 1 másodperc után megszerezte a vezetést Nicolás González találatával, ami a Fiorentina történetének második leggyorsabb gólja volt az olasz élvonalban. A rekordot Germán Pezzella tartja, aki 2020 októberében 1 perc 41 másodperc után vette be a Spezia kapuját.

Vincenzo Italiano nagy fölényben játszó csapata a múlt heti Frosinone elleni bajnokival ellentétben most nem ült rá az egygólos előnyére, és a 21. percben megszerezte második gólját a Lucas Beltrán elől menteni igyekvő Alberto Dossena öngóljával.

A végeredményt a 94. percben állította be az olasz válogatott Rolando Mandragora, aki kevesebb mint egy perccel a gólja előtt állt be csereként.

A Fiorentina minden versenysorozatot figyelembe véve már 83 gólt lőtt az idei naptári évben, az európai topligákban játszó csapatok közül csupán a Manchester City (109) és a Real Madrid (92) szerzett több gólt.

Az öt tétmérkőzés óta veretlen firenzei gárda csütörtökön a Kl-ben látja vendégül a magyar bajnok Ferencvárost, míg Budapestre december közepén utazik.

Ajánlataink