Katasztrófa fenyegeti a Real Madrid BL-meccsét

2023.10.03. 09:46

Kedden este Nápolyban lép pályára a rekordgyőztes Real Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Hacsak egy, a térségben jelenlévő természeti jelenség ezt meg nem hiúsítja.

A Nápoly mellett található, Campi Flegrei nevű európai szupervulkán környéke az utóbbi hetekben egyre nagyobb aktivitást mutatott, múlt szerdán pedig a Richter-skála szerinti 4,2 erősségű földrengés is megrázta a térséget.

E hét hétfőn este aztán ezt egy újabb, 4,0-s erősségű földrengés követte, amelynek következtében rengeteg ember az utcára vonult. A hétfői rengés epicentruma Nápolytól kilenc kilométerre északra volt, és noha múlt héten még azt sejtették, hogy csillapodik a szeizmikus aktivitás, most van esély arra, hogy kedden újabb földrengés rázza meg a területet.

Márpedig egy szupervulkánon fekvő területen bekövetkezett földrengések rendkívül súlyos következményekkel járhatnak, így elképzelhető, hogy többek között a kedd este 21 órára, a Diego Armando Maradona Stadionba kiírt SSC Napoli–Real Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzés is a biztonság kedvéért a halasztás sorsára jut.

Forrás

Ajánlataink