Újabb fordulat jöhet a Szoboszlaiéktól elvett szabályos gól ügyében

2023.10.03. 07:50

Újabb fordulat jöhet az angol futball eddigi talán legnagyobb játékvezetői botrányában, ami a szombati Tottenham-Liverpool rangadón sokkolta a szurkolókat.

A hivatásos játékvezetőket tömörítő angliai testület,  PGMOL kész kiadni a teljes beszélgetést, ami Simon Hooper játékvezető, valamint a videobíró szobában ülő Darren England és segítője, Dan Cook között zajlott a liverpooli Luis Díaz meg nem adott gólja kapcsán.

Végleges döntés kedden várható, a Daily Mail információja szerint a testület többsége hajlik rá, hogy nyilvánosságra hozzák a beszélgetést, de van ellenvélemény is, miszerint ez nem biztos, hogy jót tenne a játékvezetők egyébként sem valami szilárd megítélésnek.

Mint emlékezetes, a szombati Tottenham-Liverpool rangadó első félidejében liverpooli Luis Díaz a kapuba talált, azonban a játékvezető les címén nem adta meg a gólt. A VAR-szobában ülő England és Cook - akik 16 órával korábban még az Emirátusokban dolgoztak egy játékvezetői csapat tagjaként - azt hitték, hogy a bíró megadta a szabályos gólt, ezért nem avatkoztak közbe.

Ajánlataink