Nagy Ádám: Ez egy csoda volt

2023.11.19. 17:20

A magyar labdarúgó-válogatott fantasztikus gólokkal, hátrányból fordítva 3-1-re nyert Montenegró ellen a Puskás Arénában 65 ezer szurkoló előtt, ezzel csoportelsőként jutott ki a jövő évi, németországi Eb-re. Az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó meccsén Nagy Ádám állította be a végeredményt, aki boldogan nyilatkozott a lefújást követően az M4 Sportnak.

Ez egy csoda volt, egy hidegrázós pillanat. Döntő fontosságú volt, hogy Dominik megfordította a meccset két perc alatt. Fontos az én pályafutásom szempontjából ez a pillanat, szimbolikus jelentése van annak, hogy az én gólommal zártuk a selejtezősorozatot" - mondta Nagy Ádám, aki mindhárom Eb-részvételben, a 2016-os, a 2021-es és a 2024-es kontinenstornára kijutásban is kulcsszerepet játszott.

Nagy Ádám lőtte a harmadik gólt Montenegró ellenFotó: Csudai Sándor - Origo

"Nem érzem hogy megérdemelten vezettek a montenegróiak. Fölényben játszottunk, de az első félidőben még nem voltak veszélyes helyzeteink. Örülök, hogy tisztázni tudtuk a taktikai dolgokat és nyertünk és várjuk az Eb-t" - tette hozzá a magyar válogatott középpályása.

Ajánlataink