Földöntúli védések: nehéz szavakat találni Dibusz Dénes teljesítményére - videó

2023.11.20. 10:46

A magyar labdarúgó-válogatott a második félidőben hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég montenegrói csapatot a vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportelsőként végzett és a második kalapból várhatja december 2-án a jövő évi kontinensviadal hamburgi sorsolást. A siker nagyban köszönhető - természetesen Szoboszlai Dominik világklasszis teljesítménye mellett - Dibusz Dénes elképesztő bravúrjainak is.

Történelmi magyar focisiker 

A telt házas Puskás Arénában aratott sikernek köszönhetően a nemzeti együttes immár 12 találkozó óta nem talált legyőzőre - legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között volt ilyen jó sorozata - és 1976 után zárt ismét veretlenül egy naptári évet. Az újabb csodás győzelemhez a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes ismét elképesztő teljesítménnyel járult hozzá.

Dibusz Dénes, a magyar válogatott kapusa fantasztikusan védettFotó: Csudai Sándor - Origo

Dibusz Dénes elképesztő bravúrjai 

Dibusz ihletett formában védett, legalább négy-öt bravúrja volt, főleg 2-1-es magyar vezetésnél. Mondani sem kell, lélektanilag mennyire fontos volt, hogy Montenegró nem tudott egyenlíteni, így a végén Nagy Ádám be tudta állítani a 3-1-es végeredményt.

A linkre kattintva tekitnhetőek meg Dibusz Dénes elképesztő bravúrjai.

Íme, a mérkőzés összefoglalója:

Ajánlataink