Vágólapra másolva!
Pocsék első harmadot produkált a Detroit Red Wings a New York Rangers vendégeként az NHL legutóbbi játéknapján, de a michiganiek 1-3-ról is fordítani tudtak, mert az utolsó 20 percben három gólt szereztek. Különösen a Detroit kapusa, Dominik Hasek lehetett hálás a társaknak, a cseh hálóőr ugyanis szezonbeli legrosszabb teljesítményét nyújtotta az első harmadban.

A 42 éves csodakapus hét lövésből szedte be a három gólt, és később úgy nyilatkozott, hogy mindhárom találatban benne volt. "A meccs hétkor kezdődött, de én úgy tudtam, hogy csak fél nyolckor" - jelezte ironikusan Hasek, hogy nem volt képben az első harmadban.

A Rangers a Detroitban kilenc szezont lehúzó Brendan Shanahan góljával került előnybe, aztán 13 másodperccel később Michael Nylander alakította 2-0-ra az állást. Pavel Dacjuk révén ugyan szépítettek a Vörös Szárnyak, de Marcel Hossa visszaállította a kégólos különbséget, ami az utolsó felvonásig nem is változott.

Akkor azonban a 43. és az 53. perc között ellenállhatatlanul hokizott a Detroit, előbb egy eladott korong után Filppula szolgálta ki Hudlert, majd Lundqvist hibáját használta ki Lang, végül Zetterberg tette fel az i-re a pontot. A Red Wings 2002. március 17-e óta nem tudott nyerni a Madison Square Gardenben, igaz, 2003. október 25. óta nem is játszott a Rangers arénájában.

New York Rangers - Detroit Red Wings 3-4 (3-1, 0-0, 0-3)
gól: Shanahan (02:18), Nylander (02:31), Marcel Hossa (14:24, emberelőnyből), illetve Dacjuk (07:27), Hudler (42:31), Lang (50:54), Zetterberg (52:36, ee.)