Vágólapra másolva!
Az Ottawa Senators hazai pályán 3-2-re győzött az NHL-playoff második körének negyedik meccsén a New Jersey Devils ellen, így már csak egy győzelemre van a továbbjutástól. A nap másik mérkőzésén a Detroit hosszabbítás után ugyancsak 3-2-re verte a San Josét, így kiegyenlítette az összetett állást.

A Senators sikerét nagyban elősegítette, hogy a Devils ikonja, Martin Brodeur kétszer is nagyot hibázott: a kiváló kapust az sem nagyon vigasztalhatta, hogy a Giontának adott assziszttal megszerezte pályafutása kilencedik playoff-pontját (egy gól, nyolc gólpassz).

Brodeur azt az egy gólt még 1997. április 19-én, egy Montreal elleni meccsen lőtte az üres ketrecbe, ezzel Ron Hextall után a liga történetének második kapusa lett aki gólt szerzett egy playoff összecsapáson.

Óriási csatát, és nem mindennapi izgalmakat hozott a Detroit San Jose-i fellépése. Az összesítésben 2-1-re vezető Sharks öt másodperccel a második harmad vége előtt még 2-0-ra vezetett, ekkor azonban érkezett Tomas Holmström, és egy emberelőnyös helyzetet kihasználva visszahozta a Vörös Szárnyak reményeit.

Az utolsó játékrész kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint alakult: már dörzsölték a tenyerüket a hazai szurkolók, a statisztikusok pedig bújták az annaleseket, hogy mikor állt fel utoljára 1-3-as összesített állásról a Detroit, amikor Lang kiharcolta a hosszabbítást a vendégcsapatnak, amely ha már idáig eljutott, nem állt meg, és Schneider góljával a hosszabbításban megszerezte az összetett egyenlítéshez szükséges győzelmet.

Csekély vigasz lehet a hazaiaknak, hogy Joe Thornton zsinórban hetedik playoff-meccsén adott legalább egy gólpasszt, ezzel beállította Jeff Norton franchise-rekordját.

Keleti főcsoport, elődöntő, 4. mérkőzés:
Ottawa Senators - New Jersey Devils 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
gól:
Alfredsson (04:34), Heatley (34:44), Fisher (43:58), illetve Gionta (24:17), Pandolfo (59:36)
az állás: 3-1

Nyugati főcsoport, elődöntő, 4. mérkőzés:
San Jose Sharks - Detroit Red Wings 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után
gól:
Cheechoo (17:52), Goc (28:07), illetve Holmström (39:55), Lang (59:31), Schneider (76:04)