Vágólapra másolva!
Alaposan megerősödhet a magyar jégkorong-bajnokság a 2007-2008-as évadra, a Sport Club Csíkszereda mellett ugyanis a HC Csíkszereda, illetve a horvát Medvescsak Zagreb is nevezett, s szóba került a szlovén Slavija Ljubljana indulása is.

Két csíkszeredai csapat indul a következő idénytől a magyar jégkorongbajnokságban: a Sportklub mellett a HC is részt vesz a pontvadászatban. Kurkó János György, a HC Csíkszereda tulajdonosa a Hargita Népének elmondta, csapata mind a román, mind a magyar bajnokságban dobogós helyezést szeretne elérni, ehhez pedig külföldről erősíti meg a keretet.

Azonban lesz más változás is a bajnokságban, hiszen az Alba Volán az osztrák hokiligában szeretne indulni hét ausztriai és két szlovén csapat társaságában - végleges döntés május 15-én adnak az Erste Bank Liga vezetői.

A székesfehérváriak azonban nem adnák fel a magyar pontvadászatot sem, s mivel az Interliga is megszűnik, újabb külföldi csapatok érkezhetnek.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára megerősítette, hogy a Székesfehérvári Alba Volán, a Dunaújvárosi Acélbikák, az UTE, az FTC, a Miskolci Jegesmedvék, a Csíkszeredai Sportklub és a HC Csíkszereda mellett a horvát Medvescsak Zagreb is indul.

A Slavija Ljubljana szereplése szintén felmerült, ám úgy tűnik, a szlovének végül nem a magyar liga mellett döntenek.