Vágólapra másolva!
Sorozatban második mérkőzésén sem szerzett gólt az Ottawa az NHL legutóbbi játéknapján. A Senators a hétfői, Toronto elleni otthoni 0-5 után kedden a Boston Bruins csarnokában kapott ki 4-0-ra. A hazaiaknál a kapus Tim Thomas 22 lövést hatástalanított és pályafutása hatodik meccsét zárta hibátlanul, míg a védő Zdeno Chara kétszer mattolta a vendégek hálóőrét.

Az Ottawához hasonlóan a ligaelső Detroit sincs kirobbanó formában. A Red Wings ezúttal az Edmonton Oilers otthonában kapott ki szétütés után úgy, hogy a rendes játékidő vége előtt félperccel még vezetett. A detroitiak a legutóbbi kilenc meccsükön csupán egyszer tudtak nyerni, igaz, korábbi remek játékuknak köszönhetően továbbra is magabiztosan vezetik a Nyugati főcsoportot, illetve a ligát.

Nagyot húzott az átigazolási időszak hajrájában a Pittsburgh, amely Colby Armstrongért, Angelo Espositóért, Eric Christensenért és egy elsőkörös draftjogért cserébe megszerezte Marian Hossát (és Pascal Dupuis-t) az Atlantától.

A szlovák csatár még nem húzott korcsolyát az Islanders elleni találkozón, mint ahogy a sérüléséből lassan felépülő Sidney Crosby sem lehetett még ott, de nélkülük is nyerni tudtak a Pigvinek, elsősorban Ty Conklinnak köszönhetően, aki 50 lövést hárított.

Már a meccs elején fölényben voltak a New York-iak, az első 13 próbálkozást ők jegyezték, mégis a Pittsburgh szerzett vezetést a Crosby távollétében óriásit nyújtó Jevgenyij Malkin révén. Aztán kettős emberelőnyben Jeff Taffe pakolt be egy kipattanót, így úgy vonulhatott kétgólos előnnyel pihenőre a Pittsburgh, hogy az első harmadban 23-6 volt a kapuralövések aránya az Islanders javára. Bár a Szigetlakók szépíteni tudtak, de aztán három létszámfölényes helyzetet is eltékozoltak, és a Pittsburgh az utolsó felvonásban Jordan Staal és Connor James góljaival eldöntötte a meccset.

Forrás: Getty Images

Conklin emberfelettit nyújtott a Pittsburgh kapujában

A Montreal lepasszolta elsőszámú kapusát, Cristobal Huet-t a Washingtonnak, így az újonc Carey Price védett az Atlanta ellen, és nem is lehetett rá panasz, miután 27 lövésből 26-ot megfogott. Christopher Higgins is a lehetséges távozók listáján volt, de végül maradt a Canadiensnél, és ha már így tett, akkor vágott is két gólt az utolsó harmadban, amelyet a Montreal 4-0-ra nyert meg.

Megszakadt a New Jersey ötös győzelmi sorozata, amely főleg Szergej Szamszonov lelkén szárad, az orosz csatár lőtte a Carolina mindkét gólját, amivel elérte, hogy a Hurricanes ne maradjon Ördög-verés nélkül az alapszakaszban, eddig ugyanis mindegyik találkozót a Devils húzta be.

Ami a további érdekesebb tranzakciókat illeti: Brian Campbell Buffalóból San Josébe került, Martin Lapointe ezúttal a Chicago helyett az Ottawa mezét húzhatja magára, Szergej Fjodorov Alekszander Ovecskin csapattársa lesz Washingtonban, Adam Foote pár éves colombusi kitérő után visszatért a Coloradóhoz, a Dallasból a Tampa Bayhez került Mike Smith, Jeff Halpern és Jussi Jokinen, cserébe Texasba költözött Brad Richards és Johan Holmqvist.

eredmények:
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 2-4
Washington Capitals - Minnesota Wild 4-1
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 2-1 - hosszabbítás után
Boston Bruins - Ottawa Senators 4-0
Montreal Canadiens - Atlanta Thrashers 5-1
St. Louis Blues - Dallas Stars 1-3
Calgary Flames - Colorado Avalanche 2-3 - hosszabbítás után
Edmonton Oilers - Detroit Red Wings 4-3 - szétlövéssel