Vágólapra másolva!
Elképesztő pénzeket mozgósít a HC Csíkszereda jégkorongcsapata, hogy jövőre ne csupán a román, de a magyar bajnokságban is aranyérmet szerezzen. Erdélyi lapértesülések szerint olyan csapat körvonalazódik, amely képes lehet a duplázásra, sőt, a keretet tekintve európai élcsapat is válhat belőle - főleg, ha a magyar válogatott játékosokat sikerül elcsábítani. Ahogy a Hargita Népe fogalmazott: "A magyarok köpni-nyelni nem tudnak, és megtelik a gatyájuk, ha arra gondolnak, hogy valaki elcsábítja kedvenceiket."

Április 4-én a magyar bajnok és Szuperkupa-győztes Alba Volán jégkorongcsapatának vezetősége bejelentette, az együttes a következő idényben is elindul az osztrák pontvadászatban (EBEL).

"Akadtak kételyeink, ám a nehézségek ellenére ott leszünk a rajtnál, méghozzá erős csapattal. Hazai válogatottjainknak szerződést ajánlunk, s melléjük nívós légiósokat szeretnénk igazolni. Legutóbb a tizedik helyen végeztünk, a 2008/2009-es szezonban viszont már a rájátszás lesz a cél. A szakmai munkát továbbra is az amerikai Ted Sator irányítja, ami garancia a minőségre" - nyilatkozta Ocskay Gábor szakosztály-igazgató.

Kérdés viszont, mire lesz elég az, hogy a hazai válogatottaknak szerződést ajánlottak - Ocskayékat ugyanis rengeteg helyről bombázzák ajánlatokkal.

Erdélyi hírek szerint például a magyar bajnokságban is szereplő HC Csíkszereda megkereste Palkovics Krisztiánt, Ocskay Gábort, Horváth Andrást és Tokaji Viktort (illetve a francia Briancon két ászát, Szélig Viktor és Ladányi Balázst, valamint a tengerentúlon, az Iowa Starsban szereplő Vas Jánost is), a hírek szerint nekik havi kettő és négymillió forint közötti összegeket ajánlottak. De a lap úgy tudja, a Csíkszereda bejelentkezett az egykori NHL-es sztár, Zigmund Pálffyért is, akinek állítólag 40 ezer dollárt ígértek.

Kurkó János György, a Román Jégkorong Szövetség elnöke és a HC Csíkszereda egyik alapítója a Hargita Népe kérdésére nem cáfolta, de nem is erősítette meg a híreszteléseket. Kurkó úgy nyilatkozott, a csapat támogatóinak és szponzorainak vannak elképzeléseik, s nem tartja kizártnak, hogy a felsorolt hokisokat megkeresték, vagy meg fogják keresni.

"Egyelőre még nem dőlt el, hogy kiket igazol a HC Csíkszereda jövőre, most csak keresgélünk. Nagyon sok hokissal tárgyal a csapat vezetősége, pont ezért nem akarok most semmit sem mondani. Majd ha valami konkrét dolog történik, akkor igen" - mondta szűkszavúan a lapnak Kurkó.

A lap egyébként érdekesen fogalmazott a csíkszeredai és magyar hokiszurkolók viszonyáról. "A pletykák megosztják a hokikedvelőket - határon innen és túl. Amíg a magyarországiak a Volánosok megkeresését etikátlannak, sőt egyenesen aljasságnak tartják, és a HC Csíkszereda magyar bajnokságban való indulásának megtiltását követelik, addig az erdélyi hokibarátok többsége jónak találja a HC lépését... Pár évvel ezelőtt csak egy Sportklub-Steaua meccs hozhatta ekkora izgalomba a csíki közönséget. A magyarok viszont ránk se hederítettek. Most meg köpni-nyelni nem tudnak, és megtelik a gatyájuk, ha arra gondolnak, hogy valaki elcsábítja kedvenceiket..."