Vágólapra másolva!
"Hősök lettek a jégkorongozók Magyarországon" címmel közölt cikket a szlovákiai Pravda című napilap. Az újság részletesen foglalkozik a magyar válogatott történelmi, a világelitbe jutást jelentő sikerével. Kitér rá, hogy a két csapat jövőre azonos csoportban szerepel a svájci vb-n, és jelzi, nagy hiba lenne lebecsülni a magyarokat, akiket 1994-ben még 10-0-ra győzött le a szlovák együttes.

"Elmúltak azok az idők, amikor a magyar hoki viccek és csipkelődő megjegyzések céltáblája volt. A magyarokkal számolni kell" - áll a cikkben, amely jelzi: az elmúlt évtizedekben több szlovák szakember is dolgozott Magyarországon, közülük Jan Jasko és Dusan Kapusta volt szövetségi kapitány is.

Jasko hangsúlyozta, hogy az utóbbi években jelentősen megnőtt a hoki iránti érdeklődés, és van rá esély, hogy a magyarok gyakrabban feltűnjenek az A csoportos vb-n.

Kapusta szerint a svájci vb-n a magyarok Kanada, Szlovákia és Fehéroroszország ellen nem igazán szerezhetnek pontot, ám a bennmaradásért vívott körben sikeresek lehetnek.