Vágólapra másolva!
A Sarah Palin republikánus alelnökjelölt közreműködése miatt leterített szőnyeg okozott sérülést Manny Legace-nek, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt St. Louis Blues kapusának.

A politikus a St. Louis - Los Angeles Kings mérkőzés előtt végezte el a kezdő bedobást, és emiatt terítettek a jégre szőnyeget. Csakhogy az All Star-válogatott hálóőr rálépett, és hatalmasat esett.

Ezt követően az első harmadot még végigvédte - két gólt kapott - de aztán cserét kért, mert egyre jobban fájt a dereka. "Nem neheztelek Sarah Palinre. Egyre jobban kezdem megszeretni" - mondta Legace.

Gólözön és több esetben is csak a "túlórázás" után, szétlövésben eldőlt mérkőzés jellemezte az NHL legutóbbi játéknapját, amikor is az elitkategória valamennyi csapata jégre lépett.

Az NHL történetében másodszor fordult elő, hogy mind a harminc csapat egy napon játszott. Ezt megelőzően a 2006-os, torinói olimpia előtti utolsó játéknapon volt érdekelt az összes ligacsapat.

A magyar idő szerint vasárnap hajnalban zárult meccsdömpingből külön érdekességet a Dallas-Washington találkozó hozott, amennyiben minden idők legeredményesebb orosz liga-játékosává lépett elő Szergej Fjodorov.

A vendég fővárosiak kiválósága a 6-5-re megnyert mérkőzésen két ízben is eredményes volt, így 475-re növelte NHL-góljainak a számát, s maga mögé utasította az eddig vele 473 találattal holtversenyben az élen álló, 2006-ban visszavonult honfitársat, Alekszandr Mogilnijt.

Fjodorov "minden oroszok" legjobbika a gólpasszok számában (678), továbbá a találatokat és a gólt érő átadásokat összesítő ponttáblázaton (1153 pont) egyaránt.

eredmények:
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 3-2 - hosszabbítás után
Boston Bruins - Atlanta Thrashers 5-4
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 3-2
Montreal Canadiens - Anaheim Ducks 4-6
New York Islanders - Carolina Hurricanes 3-4
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3-2 - szétlövés után
Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 0-3
Nashville Predators - Los Angeles Kings 5-4
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets 2-1
Dallas Stars - Washington Capitals 5-6 - hosszabbítás után
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 5-6 - szétlövés után
St. Louis Blues - Florida Panthers 4-0
Colorado Avalanche - Buffalo Sabres 2-1 - szétlövés után
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 6-3
Phoenix Coyotes - Calgary Flames 1-4