Vágólapra másolva!
Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya 25 fősre szűkítette keretét a jövő heti rigai olimpiai selejtezőre. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a gárda a jövő hétfőn találkozik, majd szerdán utazik Lettországba, ahol a hazai mellett az olasz és az ukrán együttessel találkozik. A kvartett győztese vehet részt a 2010-es vancouveri olimpián.

A tavaly áprilisi szapporói divízió I-es vb-n diadalmaskodó alakulatból kimaradt Benk András, viszont négyen - Budai Krisztián, Jobb Dávid, Kóger Dániel és Sofron István - nem voltak részesei a sikernek.

A kapitány az elutazás előtt még egyszer keretet szűkít, és a tervek szerint három kapussal, hét hátvéddel, valamint 13 csatárral kel útra Rigába.

A válogatott keret:
Kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente.
Hátvédek: Ennaffati Omar, Horváth András, Jobb Dávid, Kangyal Balázs, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szélig Viktor, Tokaji Viktor
tartalék: Hegyi Ádám
Csatárok: Fekete Dániel, Gröschl Tamás, Holéczy Roger, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom
tartalék: Berta Ákos, Jánosi Csaba, Kiss Ákos

* * *

Az Alba Volán rendkívül izgalmas mérkőzésen 4-3-ra nyert kedden a Graz ellen az osztrák jégkorongligában.

Eredmény:
Alba Volán - Graz 4-3 (2-0, 2-1, 0-2)