Vágólapra másolva!
A magyar jégkorongbajnok - másik 17 klub társaságában - a selejtező első körében pályára léphet a Bajnokok Ligájában. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a következő szezontól bővítik a mezőnyt, így vehet rajta részt - többek között - az ob I aranyérmese is.

A reform alapján az első körben 18 csapat szerepel hat - egyenként hármas - csoportban. Az európai ranglista 8-22. helyezett országának bajnoka (ide tartozik a magyar győztes is, amely pillanatnyilag a 17. a rangsorban), valamint a svájci, a német és a szlovák alapszakasz-győztes (vagy a második helyezett) lép pályára. Ezt a vetélkedőt szeptember 11. és 13. között rendezik körmérkőzéses torna keretében. A hat csoport győztese jut tovább

A következő fordulóban oda-vissza alapon csatázik az érintett tíz együttes (az előző körből továbbjutó hat alakulat, továbbá az orosz, a finn, a cseh és a svéd alapszakasz-nyertes vagy második helyezett). A párokat sorsolják, a játéknapok: szeptember 23. és 30.

A továbbjutó öt csapat a hét európai topliga (orosz, finn, cseh, svéd, szlovák, svájci és német) aranyérmesével alkot majd négy, egyenként háromcsapatos csoportot.

A játéknapok: október 14., 28., november 11., 18., december 2., 9.

A négy csoportgyőztes kerül a 2010. január 6-án és 13-án játszandó elődöntőbe.

A finálé első meccsét január 20-án, a visszavágót 27-én rendezik.