Vágólapra másolva!
A kapus Szuper Levente szerint kedvező, hogy a magyar jégkorong-válogatott a sokkal esélyesebb hazai csapattal kezd csütörtökön a rigai olimpiai selejtezőben.

"Bárhogyan szerepeltünk tavaly a szapporói divízió I-es vb-n, úgy érzem, a lettek lebecsülnek bennünket. Ha a torna végén játszanánk velük, és mondjuk győzelmekkel a hátunk mögött érkeznénk, akkor komolyabban vennék a meccset. Így aztán meglepetést okozhatunk" - mondta Szuper a káposztásmegyeri Jégcentrumban tartandó edzőtábor első napján. "Most már izgatottan várom a tornát, jó játék kellene, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég."

A fehérvári kapus egy hét után volt jégen ismét betegsége miatt. "Megfáztam, lázam volt, fájt a torkom és gyomorrontás is zavart" - tette hozzá Szuper.

A csapatból éppen gyomorrontás miatt hiányozni fog a dunaújvárosi Peterdi Imre, aki helyett Berta Ákos kapott meghívót. Pat Cortina szövetségi kapitány úgy véli, ha százszázalékos lenne a lett válogatott továbbjutása, akkor kár elutazni.

"Egyetértek Levivel, lehet előny az is, hogy a hazaiak velünk találkoznak először. Persze csak tökéletes játékkal lehet esélyünk. Bármi lesz is a torna végeredménye, remek felkészülés a svájci világbajnokságra" - fogalmazott Cortina.

Az edzőtábor első edzése után hét játékos, Budai Krisztián, Svasznek Bence, Kangyal Balázs, Gröschl Tamás, Ennaffati Omar, Szélig Viktor és Sille Tamás doppingvizsgálaton esett át. A kapitány a kedd délelőtti edzés után jelöli ki a 23 fős (3 kapus, 20 mezőnyjátékos) utazó csapatot.

A válogatott csütörtökön a házigazda Lettországgal, pénteken Olaszországgal, vasárnap pedig Ukrajnával találkozik. A rigai kvartett első helyezettje vehet részt a 2010-es vancouveri olimpián.