Vágólapra másolva!

Az utolsó pillanatokban egyenlített, majd legyőzte az Újpestet a Fradi

A remekül hajrázó Ferencváros hosszabbítás után legyőzte a vendég Újpestet a jégkorong ob I első nyitottpályás, úgynevezett Winter Classic-mérkőzésén.

FTC-Triotrend - Újpest 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0) - hosszabbítás után

A Kisstadionban rendezett vasárnapi találkozón a zöld-fehérek 18 mp-cel a vége előtt egyenlítettek, aztán a "hirtelen halálban" megszerezték a győzelmet. A Winter Classicot csaknem négyezren tekintették meg, a lefújásig rendbontás nem történt, csak néhány petárda, hógolyó és az olykor-olykor felhangzó mocskolódó rigmusok jelezték, hogy a két tábor nem igazán szívleli egymást.

A mérkőzésen az első bedobást Kovács Katalin olimpiai világ- és Európa-bajnok kajakos végezte el. Az újpestiek gyorsan vezetést szereztek, de minimális előnyüket nem tudták megtartani, mert az FTC jól hajrázott. A ferencvárosi szurkolók az egyenlítő találat után kisebb tűzijátékot rendeztek, de személyi sérülés nem történt.

A lelátón a szövetség külön családi szektort is kialakított, így sok gyermek is megnézte a plusz két fokos "melegben" rendezett meccset. A felnőtt mérkőzés előtt lebonyolított öregfiúk csatát 2-1-re az Újpest nyerte.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Vxi6Ulyq0lCC7W73


A stadionba néhány szurkoló nem tudott bejutni, mert a rendőrség - amely kiemelt kockázatúnak minősítette és ennek megfelelően biztosította a mérkőzést - az első harmad kezdetekor a találkozó megtartása érdekében a kapukat lezáratta, a jegyértékesítést pedig felfüggesztette. A szövetség (MJSZ) sajtóosztályának tájékoztatása szerint ezt a döntését azzal indokolta, hogy akkor egy, 50-60 főből álló erőszakos csoport érkezett a létesítményhez. Az MJSZ közlése alapján azok a szurkolók, akik emiatt nem jutottak be a mérkőzésre, a Ticketpro jegyirodáiban visszaválthatják a jegyeiket.