Vágólapra másolva!
Csapatának a vancouveri olimpián mutatott eddigi százszázalékos teljesítménye ellenére elégedetlen az amerikai jégkorong-válogatott főigazgatója.

Brian Burke a nemzetközi szövetség (IIHF) oldalán kitért rá: annak örül, hogy az együttes a legelőkelőbb kiemelési helyet szerezte meg a csoportkörben, ám a játék messze nem tökéletes.

Az amerikaiak 5-3-ra verték a házigazda kanadaiakat vasárnap, ám az igazi show a kapus Ryan Milleré volt: 45 lövésből 42-t megfogott.x

"Túl sok olyan kanadai támadás volt, amikor létszámfölényben vezették fel a korongot. Csak a kapusunk miatt értük el a sikert. Ha ő nem lett volna, nem érdemlünk győzelmet" - fogalmazott Burke.

A diadal révén az amerikaiak könnyű ágra kerültek: a negyeddöntőben a Svájc-Fehéroroszország párharc győztesével találkoznak, és ha sikerrel veszik ezt az akadályt, akkor vélhetően a cseh vagy a finn válogatott vár rájuk. Ugyanakkor Kanada nincs könnyű helyzetben, előbb le kell győznie Németországot, aztán a negyeddöntőben következhet az Oroszország elleni csata, amelyet pedig sokan a döntőben vártak volna.