Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong-szövetség a vasárnap Budapesten kezdődő divízió I-es világbajnokságon is meghirdeti az elmúlt években rendkívül népszerű "Dobj egy macit!" elnevezésű akcióját, a drukkerek a jövő pénteki (április 22.), Magyarország-Spanyolország mérkőzésre kezdhetik gyűjteni a plüssállatokat.

A szurkolóknak az első magyar gólt követően kell a pályára dobniuk a gyerekeknek szánt plüssmacikat. A szervezők hétfői közleménye szerint a világbajnokságon összegyűjtött plüssállatokat többek között a Bethesda Gyermekkórház, az Esze Tamás Gyermekotthon, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthona kapja majd.

"Az első magyarországi Dobj egy macit! akciót három évvel ezelőtt, a Miskolci Jegesmedvék csapata szervezte meg. A kezdeményezés nagy sikert aratott, rengeteg plüssfigurát gyűjtöttek a játékosok és a szurkolók a rászoruló gyermekek számára. Bízom benne, hogy a spanyolok elleni világbajnoki mérkőzésen nemcsak a magyar csapat arat győzelmet, de rengeteg játékot is gyűjtünk majd a gyerekeknek" - mondta Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong-szövetség alelnöke.

A 2009-es első jótékonysági eseményen, a magyar-finn összecsapáson 4352 plüssmacit és más plüssállatot gyűjtöttek össze a nézők, míg tavaly, a norvégok ellen már 4451 figurát dobtak a jégpályára