Vágólapra másolva!
Felakasztotta magát Wade Belak, az észak-amerikai profi jégkorongligától (NHL) most nyáron, 35 évesen visszavonult játékos. Három és fél hónap alatt ő a harmadik halottja az NHL-nek.

A csatár és hátvéd poszton egyaránt bevethető hokis visszavonulása után egyből állást kapott utolsó klubjánál, a Nashville-nél, a következő szezonban szakkommentátorként dolgozott volna. Ezen kívül a Kanadában nagy népszerűségnek örvendő egyik sport show-ban is helye volt. Éppen ennek forgatását készítették elő, amikor torontói lakásában felkötötte magát. Két kisgyermeke volt.

Májusban a 28 éves Derek Boogaard (New York Rangers), két hete pedig a 27 éves Rick Rypien (Winnipeg Jets) hunyt el váratlanul. Előbbi az alkohol és egy fájdalomcsillapító gyógyszer keveréke miatt halt meg, utóbbi öngyilkos lett.

Mindhárom elhunytban közös, hogy elsősorban verekedéseivel és kemény ütközéseivel szereztek hírnevet maguknak a ligában. Az NHL bejelentette, hogy a jövőben egy olyan programot indít, amely elsősorban a játékosok mentális és pszichológiai felkészítésével foglalkozik.