Vágólapra másolva!
Meglepő kijelentést tett közzé honlapján az Aalborg DH nőikézilabda-csapata. A klub jelezte, az idei bajnokságban már nem számít a norvég világklasszis szélső, Mia Hundvin játékára, ugyanis a sportoló gyermeket vár. Az eset érdekessége, hogy Hundvin évekig nyíltan vállalt leszbikus kapcsolatban élt a dán kézilabdázás egyik legjobbjával, Camilla Andersennel, s csupán januárban váltott. Jelenlegi barátja a snowboard háromszoros világbajnoka, Terje Haakonsen.

Bár sem Mia Hundvin, sem barátja, Terje Haakonsen nem erősítette meg a hírt, a dán Aalborg DH nőikézilabda-csapatának honlapján már megjelent: a norvég szélső gyermeket vár, így a klub nem számíthat rá az idény hátralévő részében. Farkas Ágnes és Benyáts Beatrix együttese mellett nagy érvágás ez a norvég nőikézilabda-válogatott számára is, hiszen a decemberi vb-n és a jövő évi, athéni olimpián Hundvin személyében világklasszist veszített.

A norvég Aftenposten nagy terjedelmű írásban számolt be Mia Hundvin "pálfordulásáról". A csinos kézilabdázó évekig élettársi viszonyban élt a dán kézilabdasport legnagyobb csillagával, Camilla Andersennel, s nyíltan felvállalták leszbikus kapcsolatukat. Decemberben még együtt volt a pár, ezt tanúsította a dániai Európa-bajnokság is, ahol Camilla ott szurkolt a norvégok mérkőzésein, ám januárban fordulat állt be kapcsolatukban.

Hundvin megismerkedett ugyanis a háromszoros snowboard-világbajnok Terje Haakonsennel, s egy dán magazinnak nyilatkozva elárulta, megőrül a férfiért és annak hatéves kisfiáért. "Teljesen új értelmet kapott az életem" - újságolta örömmel Mia, aki valószínűleg Oslóba költözik párjával.

Hundvin korábban 73 alkalommal szerepelt a norvég nemzeti csapatban, tagja volt az 1999-es világbajnok együttesnek, míg 1998-ban Eb-3. volt, Sydneyben pedig olimpiai bronzérmet nyert.