Vágólapra másolva!
Egy évvel azután, hogy Veszprémből a német kézilabda-bajnokságban szereplő TuS N-Lübbecke csapatához szerződött, csapatot vált Fazekas Nándor. A magyar válogatott kapus a következő szezonban a VfL Gummersbach együttesét erősíti majd.

"Jelenlegi csapatom, a Tus-Nettelstedt mellett két másik Bundesliga-együttes érdeklődött utánam a télen. A HSV Hamburg ajánlata minden szempontból nagyon korrekt volt, ám az utolsó pillanatban befutott egy ugyanilyen kiváló szerződéstervezet a Gummersbachtól. Végtelenül szimpatikusan tárgyaltak velem a hamburgi vezetők, de úgy érzem a VFL jövőre akár a Bajnokok-Ligájában is indulhat, ami óriási motiváció számomra, hisz Veszprémben már belekóstolhattam a BL semmihez sem hasonlítható légkörébe, és ez az, ami nagyon hiányzott nekem Lübbeckében az elmúlt két esztendőben - mondta a kezilabda.com-nak a játékos, aki két évre kötelezte el magát.

A 29 esztendős hálóőr korábban a Lajosmizsei KE, a Delfin KC, a Fotex Veszprém és a Dunaferr SE játékosa volt, s 2004 nyarán Veszprémből igazolt Németországba. Korábban hétszer nyert magyar bajnokságot, hatszor Magyar Kupát, 2002-ben BL-döntőt vívhatott, s tagja volt az Eb-6. (1998), vb-6. (2003), olimpiai 4. (2004) magyar válogatottnak is.

A német együttes még egy játékost igazolt, ám amíg Fazekas csak a nyártól költözik a Köln melletti városba, addig a Szentpétervárról érkező orosz Gyenisz Zaharov már januártól a Gummersbachot erősíti

"Zaharos a jövő embere, míg Fazekas olyan kapus, aki meccsenként eddig átlag 14 védést prudukált meccsenként a Bundesligában, ez megfelelő biztonságérzetet nyújthat a csapatnak" - nyilatkozta Velimir Kljaic edző, aki a nyáron Mocsai Lajostól vette át a csapat irányítását.