Vágólapra másolva!
Három góllal kikapott a dán Kolding elleni visszavágón, ám az első mérkőzésen aratott 32-22-es győzelmének köszönhetően a legjobb nyolc közé jutott az MKB Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligájában.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
Kolding (dán) - MKB Veszprém 31-28 (14-14)
továbbjutott:
a Veszprém, 60-53-as összesítéssel

A magyar bajnok remek játékkal 32-22-re nyert egy hete, és ezzel megalapozta végső sikerét. Igaz, figyelmeztető jel volt, hogy a szintén csoportmásodik szlovén Celje éppen ekkora előnyt elherdálva esett ki pénteken a német Flensburg-Handewittel szemben.

A találkozó elején minimális különbséggel vezetett a hazai gárda, ám Peric szenzációs hárításaival - és az alaposan feljavult védekezéssel - fordított a Veszprém. A Kolding hét percen keresztül nem volt eredményes, így két-három gólos előnyt szerzett a magyar alakulat. Mivel ez a differencia sokáig megmaradt - még emberhátrányban is -, ezért időt kértek a dánok. Ezt követően agresszív letámadásra tért át a Kolding, és a szünet előtt egyenlített.

A második félidő elején visszavette a vezetést a házigazda, majd Lapcevic megkapta harmadik kétperces büntetését, így a veszprémi védőspecialistának véget ért az összecsapás. Peric büntetőt, majd ziccert fogott, így demoralizálta sokadszor az ellenfelet.

Támadásban nem jeleskedett a Veszprém, és 19-16-os hátrányba került a 39. percben. Lendületben jött a Kolding (21-17), és sorra állították ki a veszprémi játékosokat, azonban Peric lélektanilag fontos pillanatokban védett. A 48. percben 25-20 volt az állás, és tartani lehetett attól, hogy szárnyakat kap a Kolding.

Lazarov ebben a szakaszban többször villant, így már nem tudott közelebb férkőzni az ellenfél, ráadásul Peric ismét sziporkázott (26-23). A hátralévő időben őrült iramra kapcsolt a Kolding, de ennek kapkodás lett az eredménye, és már nem volt esélye az összesített hátrány lefaragására.

A két mérkőzés alapján a Veszprém megérdemelten jutott tovább, ám a visszavágó második félidejében nagyon rosszul játszott a gárda.

A negyeddöntő sorsolását kedden rendezik Bécsben. A másik magyar BL-szereplő, a Pick Szeged vasárnap 17 órakor lép pályára a spanyol Valladolid vendégeként. Az első összecsapás 25-25-re végződött.