Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC a norvég Larvikkal, a KEK-ben a Budapest Bank-FTC a dán GOG Gudméval, az EHF-kupában a Dunaferr a spanyol Elda Prestigióval, a Debrecen-Aquaticum pedig az ugyancsak dán Ikast Bordinggal találkozik a nőikézilabda-kupák negyeddöntőiben.

Csak a Győr kezd otthon, a másik három magyar érdekelt idegenben vívja az első összecsapást. A játéknapok: március 17/18. és 24/25.

Vanyus Attila, a győriek elnöke nem örült a sorsolásnak: "Az Európa-bajnok, biztos olimpiai résztvevő norvég válogatott háromnegyede a Larvikban játszik. Jobban örültünk volna a Hypónak vagy a Ljubljanának. Bár mindhárom lehetséges ellenfél erős, utóbbi kettőhöz nem kellett volna drága pénzen utazni.

Németh András, a BL-ből a KEK-be átkerült FTC vezetőedzője bizakodó: "Tudjuk, hogy a Gudme jó csapat, de az előző két idényben mi jobbak voltunk. Nem jelent semmit, hogy idegenben kezdünk." A két együttes tavaly és tavaly előtt is az EHF-kupa negyeddöntőjében találkozott. 2005-ben az első, ferencvárosi mérkőzésen 31-30-ra nyertek a hazaiak, majd bravúros 32-32-es idegenbeli döntetlennel továbbjutottak. 2006-ban a nyitócsata Dániában volt, az FTC 30-29-re kikapott ugyan, ám a Népligetben 31-23-ra diadalmaskodott, és meg sem állt a kupagyőzelemig.

Forrás: EPA

Az FTC játékosainak kellemes emlékei lehetnek a Gudméról

Kovács Péter, a Dunaferr vezetőedzője szintén nincs elkeseredve: "Első hallásra verhetőnek tűnik az Elda Prestigio, amely a korábbi években sokkal jobb eredményekkel büszkélkedhet, mint mostanában. Ezzel együtt a nyolc között már nincs könnyű ellenfél."

Varga József, a debreceniek két hete kinevezett edzője ugyanakkor bosszankodott: "Az Ikast szinte a legerősebb, akit kaphattunk ellenfélnek. Sajnos, mi mostanában nem vagyunk jó formában. A párharcig kevesebb mint három hét van hátra, addig is megy a bajnokság, és ezen a héten négy játékosunk is a válogatottnál játszik, így nehéz készülni. Megpróbáljuk a dánokat feltérképezni, és tisztes eredményt elérni idegenben."

A negyeddöntők párosítása:
BL:
Győri Audi ETO KC - Larvik (norvég)
Aalborg (dán) - Hypo Niederösterreich (osztrák)
Slagelse (dán) - Krim Ljubljana (szlovén)
Viborg (dán) - Lada Toljatti (orosz)

KEK:
GOG Gudme (dán) - Budapest Bank-FTC
Podravka Koprivnica (horvát) - Oltchim Valcea (román)
Byasen Trondheim (norvég) - Asztrahán (orosz)
Union-Ribarroja (spanyol) - Gjerpen Skien (norvég)

EHF-kupa:
Elda Prestigio (spanyol) - Dunaferr
Ikast Bording (dán) - Debrecen-Aquaticum
Rulmentul Brasov (román) - Zvezda Zvenigorod (orosz)
Motor Zaporizsja (ukrán) - Bayer Leverkusen (német)