Vágólapra másolva!
A lehető legnehezebb sorsolást kapta két, még versenyben lévő nőikézilabda-csapatunk az európai kupaporondon. A Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC a világválogatott-erősségű dán Slagelse, a KEK-ben a Budapest Bank-FTC a román válogatottal egyenértékű Oltchim Valcea ellen idegenben kezd. A mérkőzésekre április 14-15-én kerül sor, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

A Győr már eddig is sporttörténelmet írt, mert fennállása során a BL-ben még soha sem jutott el a legjobb négy közé. A Slagelse az elmúlt években sikert sikerre halmozott, és ebben a kiírásban a KEK-be átkerült FTC-vel volt azonos csoportban. A Népligetben a skandinávok nyertek 34-26-ra, az idegenbeli visszavágón viszont Németh András csapata diadalmaskodott 28-27-re.

"Itt már nincs könnyű ellenfél. Talán az orosz Toljatti abból a szempontból lett volna jobb, mert a csoportkörből már ismerjük. Mindenki azt hitte, hogy a mi csoportunk a leggyengébb, erre innen a két továbbjutó sikerrel vette a negyeddöntőt. A pályán dőlnek el a dolgok. Remélem, hogy a javuló formánk kitart még néhány hónapig" - mondta Róth Kálmán vezetőedző.

Az FTC számára a legnehezebb ellenfél, a Valcea jutott. A spanyol Union Ribarroja és a norvég Byasen Trondheim könnyebben legyőzhető lett volna.

Németh András nem örült az ellenfélnek: "Őket szerettük volna elkerülni. A Valcea megegyezik a vb-ezüstérmes román válogatottal, szinte csak a győri különítmény hiányzik belőle. Nagyon kevés esélyünk van, augusztusban Székelyudvarhelyen 20-10-es félidő után 39-26-ra kaptunk ki tőlük."

Érdekesség, hogy a két magyar kupacsapat szerdán Győrben bajnoki rangadót játszik. Az FTC előnye két fordulóval a vége előtt három pont, ha ki is kapna Győrben, március 31-én várhatóan nyerni fog a Vác ellen, így valószínűleg az élen végez az alapszakaszban.

Bajnokok Ligája, elődöntők:
Slagelse DT (dán) - Győri Audi ETO KC
HC Lada Togliatti (orosz) - Hypo Niederösterreich (osztrák)

KEK, elődöntők:
C.S. Oltchim RM Valcea (román) - Budapest Bank-FTC
Byasen HB Elite Trondheim (norvég) - Cementos la Unión Ribarroja (spanyol)

EHF-kupa, elődöntők
TVS Bayer 04 Leverkusen (német) - S.C. Zvesda Zvenigorod (orosz)
Ikast Bording EH (dán) - Orsan Elda Prestigio (spanyol)