Vágólapra másolva!
Azok után, hogy könnyedén, hatpontos előnnyel megnyerte a nőikézilabda-bajnokság másodosztályának Nyugati csoportját, az Óbudai Goldberger SE vezetősége megvált a sikeredző Berendi Antaltól. A hírek szerint a frissen élvonalba jutott gárda az egykori világválogatott Kovács Péterrel tárgyal.

A Veszprém Beton KC-t hat, a Nagyatádi NKK-t tíz ponttal előzte meg az Óbudai Goldberger SE nőikézilabda-csapata az NB I/B Nyugati csoportjában, így nemcsak az aranyérmet szerezte meg, de az élvonalbeli indulás jogát is.

A csapat honlapján azonban érdekes hír jelent meg: a klub vezetői nem hosszabbítják meg Berendi Antal vezetőedző június 30-án lejáró szerződését.

Dr. Ujj Péter, a klub egyik társelnöke a vele készített interjúban cáfolta, hogy elégedetlenek lettek volna Berendivel. "Miért hívják Magyarországon azt "belebukásnak", ha valaki kitölti a határozott időre szóló szerződését, megkapja valamennyi járandóságát, és nem kínálnak neki újabb szerződést? Berendi Antal nem bukott edző, nagyon is sikeres évet zártunk vele, és megvalósította azokat a terveket, amelyeket vele kívántunk megvalósítani. Azonban nekünk van egy igen határozott elképzelésünk arról, hogy milyen irányban szeretnénk fejleszteni ezt az újjászervezett Goldbergert, és ehhez az irányhoz egy új lendület szükséges, amit egy másik típusú edzővel kívánunk megvalósítani."

Forrás: Handballphotos.com

Fotó: handballphotos.com

A hírek szerint a kiszemelt tréner nem más, mint a Dunaferrtől menesztett Kovács Péter. A 323-szoros magyar válogatott, vb-ezüstérmes, olimpiai negyedik, BEK-győztes, egykori világválogatott kézilabdázó a Délmagyarországnak nem is titkolta, megkereste az óbudai klub.

"Rendkívüli felmondással hagytam ott a Dunaferrt. Éppen ezért elindítottam egy munkaügyi és egy polgári pert. Ezután a jogászokon a sor, hogy megoldják a helyzetet. A bajnokság közben voltak ajánlataim, de akkor azokat azzal hárítottam el, hogy még kétéves szerződésem van. Akkor ki gondolt arra, hogy bárkivel is tárgyaljon a részletekről. Most már pedig minden csapat lerendezte ezt a dolgot. Egyébként nagyon szeretnék dolgozni, mert belegondolni is rossz abba, ha nekem a reggeli felkelés után azon kellene töprengenem, hogy mit is csináljak egész nap. Ugyanis a kézilabdán kívül nem értek semmihez. Külföldi érdeklődő is akad, de nem szeretném a családomat itt hagyni. Nagyon hívnak a most első osztályba feljutott patinás női klubhoz, a Goldbergerhez. Nincs sok pénzük, de lehet, hogy elvállalom."