Vágólapra másolva!
A hétvégi Kulcsár Anita Emléktorna résztvevői a névadóról emlékeztek meg. Az [origo] kamerája előtt megszólalt a világklasszis beállós egykori edzője, Róth Kálmán, a jelenlegi dunaújvárosi tréner, Imre Vilmos, az edzők közül pedig Zsiga Gyula. A játékosok részéről Németh Helga érzékenyült el az interjú alatt, illetve Tomori Zsuzsa, Vérten Orsolya és Szucsánszky Zita is elmondta emlékeit.


Alább hallgathatják Róth Kálmán utolsó győri nyilatkozatát. Az interjú a Kulcsár Anita Emléktorna első napján készült.

A győriek ekkor már lejátszották első mérkőzésüket, ahol a Cornexi nagy meglepetésre 31-28-ra nyert. A második mérkőzés bemelegítése alatt nyilatkozott Róth Kálmán arról, hogy a válogatott torna nem jött jókor nekik, de a keretük alapján vissza szeretnék hódítani a bajnoki címet. Ekkor még minden rendben volt.


A Lada Togliatti elleni mérkőzés viszont szintén nem úgy alakult, ahogyan azt az edző eltervezte, hiszen, bár megverték a BL-döntőst 33-29-re, az öltözőből mégsem akart kijönni senki sem a találkozó után. Bő fél óra várakozás után Róth Kálmán és segítői kijöttek, és egy fél mondatát csíptük el az edzőnek, aki annyit mondott, hogy "jobb ezt most tisztázni, mint később".

Ekkor ennek még nem volt jelentősége, bár érezhető volt, hogy ugyan a lányokról van szó (az átlagosnál hosszabb idő alatt készülnek el a mérkőzések után), mégis nagyon hosszú ideig volt zárva az ajtó. Az öltözőfolyosón közben a győri klubelnök, Vanyus Attila is várta a csapatot. Aztán lassan elkezdtek kijönni a játékosok és csak ennyit lehetett tudni, hogy volt egy hosszabb beszélgetés. Ez történt péntek este.

Szombaton, a torna második napján már nem Róth Kálmán ült a kispadon, a hivatalos verzió szerint valamilyen vírusos fertőzést szedett össze (jól látszik a felvételen is, hogy semmi baja nincs). Tehát már ekkor tudták, csak nem jelentették be, amit aztán a helyszínen is pletykáltak, hogy vége a közös munkának. Péntek éjszaka történhetett valami Róth "fejében" vagy Vanyussal beszélgetve, ami miatt ez a döntés született. Többek szerint az elnök a játékosok pártjára állt.

A Győr egyébként végül iskolajátékkal simán nyerte a Kulcsár Anita Emléktornát.