Vágólapra másolva!
Ijesztő látvány volt, ahogy Kenyeres Fanni megsérült a nőikézilabda-bajnokságban a Cornexi-Alcoa Békéscsaba elleni meccsének első félidejében, egy ütközést követően. A fehérvári balszélső az eset után már nem is tért vissza a pályára. Kenyeres Fannitól megtudtuk, mi történt pontosan, s hogy miképp áll a gyógyulása, s a válogatott játékos arról is elmondta a véleményét, hogy miben látja a csapat előrelépésének a lehetőségét.

- Mi történt pontosan az ütközésnél? - kérdeztük a Cornexi csinos kézilabdázóját.
- A talpam külső élére érkeztem, amikor meglöktek oldalról, és aláfordult a bokám. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy abban a bokámban a külső szalag már régebben elszakadt, így az nem tudott megsérülni. Viszont meghúzódtak az izmok és az izületek, bevéreztek, megdagadtak, és ez nyomja a bokámat, ami nagyon kellemetlen.

- Milyen kezelést alkalmaz?
- Folyamatosan borogatom, mágneses terápiát alkalmazunk, tehát kezelem minden olyan gyógymóddal, amivel csak lehet.

- Várhatóan mennyi ideig tart a felépülése?
- Szerdán már szeretnék egy kicsit kocogni, de csak finoman. A hét vége felé már szívem szerint edzenék a csapattal, de majd meglátjuk, hogy mennyire javul a bokám, és egyáltalán, pályára léphetek-e a Derecske elleni meccsen.

- Ha már a meccseknél tartunk, ilyen Békéscsaba elleni találkozóra számítottak, vagy azért simább összecsapásra?
- Sokkal jobb meccsre és teljesítményre számítottunk. Felkészültünk belőlük, tudtuk, hogy keményen védekeznek, néha még durvák és erőszakosak is, ráadásul maximálisan kihasználják a hibáinkat. Ez sajnos így is lett. Visszanéztük a videót, és egyértelműen látszik, hogy sokszor, legalább negyvenszer ütköztünk. Kívülről viszont átlőttek minket, mi pedig Ziát betegsége miatt nem tudtuk úgy játszatni, ezért kilenc méterről szinte hatástalanok voltunk. Egyértelműen az utolsó nyolc percben dőlt el a meccs, amikor sikerült fordítanunk 18-21-ről, és az utolsó etapot 7-1-re nyertük. Jobban jártunk volna, ha nem megint a végén húzunk bele, és már az elején sikerül nagyobb különbségre szert tennünk, mert akkor talán másképp alakul. Remélem, hogy a jövőben másképp lesz, és több ilyen tízperces szériát fogunk produkálni egy meccsen belül - mondjuk, már az elején is.

Forrás: [origo]

A 2005-ös szenpétervári világbajnokságon Siti Eszterrel és Pálinger Katalinnal

- S mi lehet a megoldás a javulásra?
- Ha a Békéscsaba eljön hozzánk és ezt a játékstílust fel is vállalja, akkor egy idő után el kell gondolkozni azon, hogy nekünk is be kell állnunk a sorba. Ez alatt azt értem, hogy sokkal összefogottabb, keményebb és egységesebb védelemre van szükségünk. Érdekes, hogy a tavalyi bajnokság végén, valamint a rájátszásban pont ez az összefogottság, az előbb említettek jelentették az erősségünket. Szerintem ennek volt köszönhető, hogy rangadókat tudtunk nyerni. Az edzői instrukciókat megkapjuk, az elemzéseket követően pedig látjuk a hibákat, egyértelmű számunkra, hogy hol kell javítanunk. Sajnos a meccsek alatt, ahol másodperc törtrésze alatt kell dönteni, ez nem egyszerű feladat, hiszen érezni kell a másikat, tudni kell, mit gondol, mit fog csinálni. Egyszóval: még jobban össze kell szoknunk.

* * *

Október 6-án és 7-én is 18 órakor kezdődik a Cornexi-Alcoa - Femina Visé EHF-kupa-mérkőzés. Az első összecsapásra a székesfehérvári Köfém Sportcsarnokban kerül sor, a vasárnapi találkozónak azonban rendhagyó helyszíne lesz: a Móri Wekerle Sándor Szabadidőközpont sportcsarnoka. A nemzetközi hitelesítéssel rendelkező móri sportcsarnok mintegy 800 néző befogadására alkalmas. A Cornexi-bérletek mindkét mérkőzésre érvényesek lesznek.

EHF-kupa, 2. forduló:
október 6. (szombat) 18 ó, Székesfehérvár:
Cornexi-Alcoa - Femina Visé
október 7. (vasárnap) 18 ó, Mór:
Cornexi-Alcoa - Femina Visé