Vágólapra másolva!
A Román Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága kétéves eltiltással büntette Carmen Amariei Lungut, az U Jolidon kézilabdázóját. A szövetség a kolozsvári klub feljelentése nyomán indított vizsgálatot, miután a válogatott játékos nem jelent meg Gheorghe Covaciu együttese edzésein, s közölte, a Rulmentul Brasovhoz szeretne igazolni.

Carmen Amariei tavaly hároméves szerződést kötött a kolozsváriakkal, azzal együtt, hogy idén nyárig tartó megállapodás kötötte a dán Slagelséhez. A skandinávok először beleegyeztek, hogy a játékos Kolozsváron szerepeljen a 2006/2007-es szezonban, később azonban visszahívták, így az elmúlt idényben mégis a Slagelse színeiben játszott, s nyert Bajnokok Ligáját.

Ezután visszatért Romániába, ám már nem Kolozsváron, hanem Brassóban szeretett volna kézilabdázni. A klub Amariei Lunguval tavaly megkötött szerződése idén nyáron életbe lépett, így visszavárták Kolozsvárra. A kézilabdázó azonban szerette volna, ha szabadon igazolható játékossá nyilvánítják.

A Krónika információja szerint a szövetség végül az U Jolidonnak adott igazat, majd miután Amariei nem jelent meg az edzéseken, eltiltotta a játékost.

"Igazságos döntés született. Mindenkinek meg kell értenie, ha egyszer aláírt valamit, azt be is kell tartania" - nyilatkozta Cristian Gaþu, a FRH elnöke.

"Sajnáljuk, de Carmen Amariei hajthatatlan volt. Nem jelent meg az edzéseken, és nem is volt hajlandó meggondolni magát" - mondta Mircea Cucuian, a kolozsváriak sportigazgatója.