Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém két góllal kikapott a német Gummersbach otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában, így továbbra is győzelem nélkül áll csoportjában.

Eredmény, Férfi BL, 2. forduló, F csoport:
Gummersbach (német) - MKB Veszprém 32-30 (18-16)
Kölnarena 2000 néző
v.: Polagyenko, Csernega (oroszok)
Gummersbach: Fazekas - Pungartnik 7, Alvanos 2, Kulesov 1, Gunnarsson 7, Ilic 4/1, Wagner 2. Csere: Stojanovic (kapus), Krantz 2, Klev, Jakobssen, Zrnic 6/3
Veszprém: Peric - Iváncsik T. 3, Gál 2, Ilyés 4, Lushnikov, Sesum 4, Iváncsik G. 9/3. Csere: Cozma, Perez 4, Vujin 5, Markovic
kiállítás: 4, illetve 6 perc
hetesek: 7/4, illetve 3/3

A Veszprém a szlovén Celje elleni hazai döntetlennel, a német gárda pedig egy reykjavíki győzelemmel készült a kölni rangadóra.

Ezúttal bátran kezdett a magyar együttes, 4-1-re elhúzott, és a hazaiak - akiknél az ex-veszprémi Fazekas védte a kaput - időt kértek. Ez nem törte meg a vendégek lendületét, tovább nőtt a különbség. A Gummersbach cserékkel próbált frissíteni, majd valamelyest faragott a hátrányából, de a vezetést nem tudta átvenni. Különösen a vendégek védekezése volt remek. A szünet előtti hajrát azonban jobban bírták a hazaiak, és sorozatban lőtt négy góllal sikerült fordítaniuk.

A fordulást követően Ilyés és Iváncsik Gergő révén tartotta a lépést a Veszprém, majd Peric is remekelt a kapuban, ám a Gummersbach jól verte vissza a rivális kezdeményezéseit. A végét "meghajtotta" a magyar ezüstérmes, és az 53. percben egyenlített (28-28), de a záró két percet a németek bírták jobban.

Mocsai Lajos vezetőedző csapata nagy lehetőséget szalasztott el, pontot szerezhetett volna, ha jobban összpontosít.

A Veszprém jövő szombaton 16.15-kor fogadja a Reykjavíkot.

A másik mérkőzésen:
Celje (szlovén) - Reykjavik (izlandi) 34-24 (19-13)

Az állás: 1. Gummersbach 4 pont, 2. Celje 3, 3. Veszprém 1, 4. Reykjavik 0