Vágólapra másolva!
A közelmúltban két játékosától is elbúcsúzott a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapata. Előbb a cseh válogatott beálló Petra Válova, majd a magyar válogatott balszélső Kenyeres Fanni útjai váltak el a fehérvári klubtól. Balássi Imre klubelnököt a két személyi döntés hátteréről kérdeztük.

"Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy nincsen összefüggés a két eset között. Ugyanakkor egy gazdálkodó szervezetnek folyamatosan és időben kell reagálnia a környezete változásaira. Naponta számos vezetői döntést kell hoznunk, közülük persze csak néhány ekkora horderejű, és ezek közül is a személyi kérdéseket érintőek kapják a legnagyobb médiavisszhangot" - nyilatkozta Balássi Imre klubelnök.

A Cornexi első embere elmondta, Petra Válova esete egyértelmű volt, a játékos már nyáron szeretett volna távozni. "A június óta tartó huzavona miatt három játékosunk volt a beálló posztra. Egyébként a játékos menedzserével folyamatos kapcsolatban voltunk és vagyunk, így nem pletykák, félinformációk és félreértések, hanem tények alapján alakult ki a jelenlegi helyzet."

Arra kérdésre, miért van hírzárlat Kenyeres Fanni esetében Balássi így válaszolt: "A hírzárlat szót nem szeretem, és nem is pontos, hiszen a leglényegesebb információ - hogy Kenyeres Fanni kikerült a csapatból - megjelent sajtóközlemény formájában. Felesleges bármi szenzációt keresni a történtek mögött. A vezetőedző és a klub vezetése együtt hozta ezt a döntést. Sohasem hálásak az ilyen helyzetek, hiszen tiszteljük annyira a volt játékosainkat, hogy őket kedvezőtlen színben feltüntető okokat nem adunk ki, így pedig a közvélemény mindig is a játékosok pártján fog állni. Ez így természetes, és ezt a döntésünkkel együtt vállaljuk."