Vágólapra másolva!
Az idén Kelet-Nyugat All Star női mérkőzés lesz a fő eseménye a december 30-i E.on Kézilabda Gálának, amelynek a Syma-csarnok ad otthont.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, a női csillagok csatáján pályára lépő csapatokat a szurkolók alakíthatják ki a www.kezilabdagala.hu internetes oldalon leadott szavazataikkal. A voksolás december 2-ig, a női világbajnokság nyitónapjáig tart. A legtöbb szavazatot kapó öt All Star-jelölt egyben továbbjut az "Év kézilabdázója - közönségdíj" szavazás döntőjébe is.

A keleti együttest Kökény Beatrix és Pádár Ildikó, a nyugatit pedig Kocsis Erzsébet és Siti Beáta irányítja majd a kispadról.

A gálát ismét teljes hosszában élőben közvetíti a Sport TV, a TV2 pedig egy órás összefoglalót sugároz róla szilveszter napján.

"A Magyar Olimpiai Csapat Gyémántfokozatú főtámogatójaként, az E.ON Kézilabda Gála különösen fontos szerepet játszik az E.ON életében az olimpiára való felkészülésben, hiszen lehetőséget biztosít a arra, hogy éremesélyes olimpikonjaink és a szurkolók közel kerüljenek egymáshoz, hangolódva a jövő évi játékokra" - mondta

Forrás: [origo]

Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária igazgatóságának elnöke köszöntőjében elmondta, decemberben a magyar emberek három nagy eseményre készülnek: december 6-án Mikulásra, 24-én a szentestére, 30-án pedig a kézilabdagálára.

"Eddig nem érettem, mit is jelent a 'kezét csókolom' kifejezés, de úgy vélem, ez a női kézilabdázók miatt terjedt el. Remélem, a gálára is világbajnoki éremmel érkezik a válogatott" - célzott a női válogatott sikereire.

Idén is összecsap az E.on olimpiai csapat és a médiaválogatott. Előbbinek Rátgéber László, a pécsi női kosarasok trénere, utóbbinak pedig Faragó Tamás vízilabdás legenda lesz az edzője.

Pálinger Katalin szavai a gáláról:


Ügyességi versenyt is rendeznek, melyben során Nagy László, Császár Gábor, Gál Gyula, Görbicz Anita, Iváncsik Tamás és Törő Szabolcs méri össze technikai tudását. A gálán a kézilabda-szövetség szponzorai, valamint a szakújságírókból álló alakulat is megmérkőzik.

A rendezvény 16 órakor kezdődik és várhatóan 21 óráig tart - a sztárfellépő Gál Csaba Boogie lesz, aki a hírek szerint Magyarországon még sohasem látott show-val képráztatja el a közönséget.

A jegyek novembertől kaphatók országszerte az IBUSZ-irodákban, illetve rendelhetők a www.kezilabdagala.hu honlapon.